Klaverjasvereniging Zierikzee

Na de jeu-de-boulesclub nu een korte impressie van de klaverjasvereniging Zierikzee (KJVZ). Deze kaartclub kaart in de kantine van MZC.

KJVZ is ontstaan en opgericht door een paar vrienden met als initiatiefnemer Frans van Hemert. Dat was in café ‘t Sloepje in Zierikzee. Men begon met 2 tafels en naarmate het aantal leden groeide, werd er in die tijd nogal eens van locatie gewisseld: Eetcafé Markzicht, ’t Keldertje, café De Biet…, het zullen er best nog wel een paar meer geweest zijn. Voordat de klaverjasvereniging naar de kantine van de toen nog bestaande voetbalvereniging Mevo verhuisde, werd er in het MFC gekaart. Overigens werd hier door een aantal mensen ook gejokerd.

Vanaf ongeveer 1980 tot en met begin jaren 2000 werd er in competitieverband geklaverjast met andere verenigingen, zoals de Gemeente Zierikzee, de Werkplaats, Rijkswaterstaat, Delta Sport, de familie Verkaart en uiteraard KJVZ. Dit stopte toen er geen animo meer was en het ledenaantal hard terugliep.  “Jammer, want dat waren altijd hele leuke avonden. Er werd fanatiek gekaart zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen”, blikt Harrie Kafoe terug. De enige twee overgebleven klaverjasclubs zijn nu nog Delta Sport en KJVZ.

Klaverjasvereniging Zierikzee speelt een onderlinge competitie op zijn Rotterdams (4 x 12 partijen). Kafoe: “Onze vereniging heeft variërend tussen de 20 en 25 leden waarbij we nog een aantal mensen hebben die fungeren als reserve. Enige rivaliteit mag, maar sportiviteit en gezelligheid staan voorop.”

Mocht u interesse hebben om lid te worden van de klaverjasclub of wat meer informatie willen hebben, kunt u contact op nemen met Harrie Kafoe: 06-47450465 of kafo39@zeelandnet.nl.

klaverjasvereniging