MZC VR2 herovert 3e plaats na mooie zege

Deze week stond voor MZC VR2 de lastige uitwedstrijd tegen De Noormannen VR1 op het programma. Een tegenstander die in de thuiswedstrijd had laten zien het fysieke spel niet te schuwen. Deze keer moest VR2 dus proberen het spel zo te laten verlopen, dat het niet zou aankomen op fysieke duels.

Met een stevige wind in de rug werd Noormannen meteen onder druk gezet. Met goed combinatievoetbal werden een paar mogelijkheden gecreëerd, maar de afwerking was nog niet adequaat. Aan de linkerkant vonden Cynthia Boogert en Anouk Verwest elkaar gemakkelijk. Aan de rechterkant gold dat voor Gwenda Jochem en Mirthe Berrrevoets. Via beide flanken kwamen de ballen goed voor het doel. In de 8e minuut speelde Cynthia Boogert de vrijstaande Bianca v.d. Helm goed aan. Na een goede aanname lag de bal goed voor een doelpoging. Bianca bedacht zich geen moment en haar beheerste schot verdween over de keepster in de touwen: 0-1. Een mooi begin.

Na de openingstreffer pakte MZC de draad meteen weer goed op. Het liet Noormannen niet aan goede combinaties toekomen. Op momenten dat de thuisploeg probeerde met lange ballen hun voorwaartsen te bereiken, stonden de vleugelverdedigsters Janis Hazebroek en Wendel van Moort goed opgesteld. Elk gevaar werd zo in de kiem gesmoord. En de enkele keer dat er toch een bal tussendoor schoot, zorgde captain Nelleke Neele er voor dat deze niet in bezit kwam van een speelster van de thuisclub.

In de 17e minuut volgde er een prachtige aanval over de rechterkant. Janis Hazebroek verstuurde een strakke pass langs de lijn, waarop Mirthe Berrevoets prima reageerde. Met haar snelheid liet ze haar tegenstandster haar hielen zien en leverde vervolgens een goede voorzet af. Bianca v.d. Helm tikte de bal door richting doel, waar Anouk Verwest er nog net een voetje tegenaan kon zetten. De goede keepster van Noormannen werd hierdoor verrast en was kansloos: 0-2. MZC realiseerde zich dat er nog een tweede helft volgde, waarin tegen de wind in gespeeld moest worden. Het zou fijn zijn om de marge nog wat te vergroten. Dat was zichtbaar in het veld. MZC bleef Noormannen onder druk houden. Op het middenveld kon Suzanne Boot met haar passes de vleugelspitsen regelmatig vinden. Dat leverde ook nog verschillende mogelijkheden op. Voor het doel werden niet altijd de goede keuzes gemaakt. Bovendien redde de keepster keer op keer bekwaam. De rust werd bereikt met een 0-2 stand.

Na de rust ging MZC op dezelfde voet verder: via combinatievoetbal de tegenstander op eigen helft houden. Dat lukte behoorlijk. Noormannen kon, met de wind in de rug, wel iets meer dan voor rust op de helft van MZC komen. Gevaar leverde dat nog niet op. In de 52e minuut werd Bianca v.d. Helm aan de linkerkant door een tegenstandster hard onderuit geschopt. Nelleke Neele bereikte met de toegekende vrije trap Cynthia Boogert, die haar tegenstandster handig passeerde en de bal vervolgens strak voor het doel bracht. Suzanne Vogel was slim doorgelopen en kon de bal eenvoudig in het lege doel tikken: 0-3.
Noormannen bleef zich wel verzetten, maar kon deze middag voetballend niet genoeg brengen om MZC echt in de problemen te brengen. De sterke spits van de thuisploeg, die door Amber Meerman goed in bedwang werd gehouden, probeerde van tijd tot tijd uit de draai te schieten. Als dat al lukte was het te onnauwkeurig om gelegenheidskeepster Sonja Knoester te verschalken.

MZC kwam in de 60e minuut opnieuw tot scoren. Via een mooie combinatie werd Bianca v.d. Helm prachtig vrijgespeeld. Vanaf de rechterpunt van het strafschopgebied knalde zij de bal hard achter de keepster: 0-4.

Na deze treffer zakte MZC even iets terug, waardoor Noormannen een paar keer tot een doelpoging kon komen. Een van die pogingen leidde tot de 1-4. Het harde schot was onhoudbaar voor Sonja Knoester. Na de tegentreffer kreeg Suzanne Vogel een grote kans om de marge weer op 4 doelpunten te brengen. Zij schrok zo van deze mogelijkheid, dat zij de bal ruim naast het doel schot. Een kwartier voor tijd mocht Noormannen een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied van MZC. De inzet belandde via de muur bij een speelster van Noormannen, die alsnog 2-4 binnenschoot.

Verder zou MZC het niet laten komen. Het team van Wim Mulders zette weer een tandje bij en speelde weer wat verder van het eigen doel af. Dat leverde in de 80e minuut een hoekschop op. Nelleke Neele plaatste de bal strak voor het doel. De keepster kon de bal niet onderscheppen en de inlopende Mirthe Berrevoets werkte de bal in het doel en bepaalde daarmee de eindstand op 2-5.

Daarmee heroverde VR2 de 3e plaats op de ranglijst. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Meeuwen VR3.

Bianca v.d. Helm