MZC VR2 blijft winnen

In de slotfase van de competitie is VR2 in de “winning mood”. Na de fraaie overwinning van vorige week werden er deze week opnieuw 3 punten bijgeschreven. Deze keer moest Meeuwen VR3 het onderspit delven.
MZC begon niet scherp aan het duel. Al in de 1e minuut moest gelegenheidskeepster Sonja Knoester de bal uit het net halen. Uit een vrije trap van Meeuwen kon zij in eerste instantie nog wel redding brengen, maar uit de kluts kwam de bal voor de voeten van een speelster van Meeuwen. Die aarzelde niet en tekende de 0-1 aan. MZC was wakker geschud en ging na het matte begin wat beter spelen. Er ontstonden ook enkele mogelijkheden. In de 10e minuut speelde Cynthia Boogert zich mooi vrij aan de linkerkant. Haar schot ging prachtig over de keepster het doel in: 1-1. Niet veel later werd Anouk Verwest de diepte in gestuurd. Alleen voor de keepster kreeg zij de bal helaas niet tussen de palen. Ook een paar doelpogingen van Bianca v.d. Helm troffen geen doel, omdat de keepster attent was.

In de 21e minuut was het wel raak. Op aangeven van Bianca v.d. Helm wist Anouk Verwest deze keer de keepster wel te verrassen: 2-1. MZC hield een groot veldoverwicht. Meeuwen kwam nauwelijks van de eigen helft af. Suzanne Vogel kreeg een uitstekende mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar haar schot ging ruim over het doel. Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft was het opnieuw Bianca v.d. Helm die een goede dieptepass afleverde. Deze keer was het Gwenda Jochem die goed reageerde. Beheerst passeerde zij de keepster van Meeuwen: 3-1. Met deze stand gingen beide partijen rusten.

In de rust vond een keeperswissel plaats. Sonja Knoester ging een plaats op het middenveld innemen, terwijl Wendel van Moort tussen de palen plaatsnam. Deze wissel betaalde zich al heel snel uit. In de 46e minuut loste Sonja Knoester een schot op doel. De keepster van Meeuwen liet de bal glippen en daarmee kwam de stand op 4-1. Twee minuten later was het opnieuw raak. Deze keer kwam er een goede voorzet van de rechterflank, waar Sonja Knoester goed op reageerde. Beheerst liet zij de keepster kansloos: 5-1. Op dat moment gingen de gedachten even terug naar de heenwedstrijd die in 0-11 eindigde. Zeker toen in de 55e minuut doelpunt nummer 6 in de touwen lag. Deze keer was het Suzanne Vogel die prachtig binnenschoot, toen zij heel attent reageerde op een “afvallende” bal: 6-1.

Na dit doelpunt stokte de productie even. MZC had ook de neiging om met teveel speelsters naar voren te gaan, waardoor er een gat ontstond tussen verdediging en aanval. De opbouw werd minder goed verzorgd. Met name over de rechterflank zorgde Michèle de Jonge voor veel dreiging. Regelmatig leverde zij goede voorzetten af. De keepster van Meeuwen had zich inmiddels goed hersteld van een mindere fase in het begin van de tweede helft. Zij verijdelde diverse doelpogingen. Een van de sporadische uitvallen van Meeuwen leverde de ploeg uit Zoutelande een vrije trap net buiten het strafschopgebied van MZC. De goed en hard genomen vrije trap werd door keepster Wendel van Moort schitterend uit het doel gestompt, ten koste van een hoekschop. Uit deze hoekschop werd de bal, met de hulp van de wind, in een keer in het doel geschoten: 6-2.
MZC liet zich door de tegentreffer niet van de wijs brengen en pakte de draad weer op. Dat leverde 5 minuten voor tijd nog een doelpunt op. Aan de rechterkant gaf Cynthia Boogert de bal precies op tijd mee aan Bianca v.d. Helm, die zo alleen op het doel kon afgaan. Zij maakte geen fout: 7-2.
Dat werd ook de eindstand. Door deze overwinning blijf VR2, met nog 2 wedstrijden te gaan, in de race voor de tweede plaats in de eindrangschikking.
Volgende week moet dan in ’s Heerenhoek wel gewonnen worden van Nieuwdorp/Patrijzen VR2.