MZC MD1 haalt flink uit tegen koploper Bevelanders

Afgelopen zaterdag stond voor MZC D1 de lastige uitwedstrijd tegen Bevelanders MD1 op het programma. Helaas was Yara nog steeds geblesseerd en raakte op de woensdag training ook vaste laatste vrouw en aanvoerder Nienke geblesseerd aan haar schouder. Gelukkig kon Kyra Droppers van MD2 mee zodat MD1 toch nog met wissels van huis ging.

Waar het de laatste weken steeds de tweede helft was waarin MZC goed ging voetballen waren de meiden nu vanaf de eerste seconde messcherp. Bevelanders werd steeds met de rug tegen de muur gezet en MZC bleef maar aanvallen. Zeker de linker kant van MZC bleek zeer gevaarlijk met de snelle uitbraken van linksbuiten Leila en de strakke passes van links half Gerlieze. Daarnaast was het midmid Elaine die continue prachtige acties had waardoor de aanvallers van MZC steeds weer gevaarlijk konden worden. Achterin waren het gelegenheids laatste vrouw Kim en voorstopper Isabel die samen met de backs Ninah en Kyra helemaal niets weggaven. Gelegenheidskeepster Myrthe heeft de eerste helft nauwelijks een bal gehad. Voor rust liep MZC dan ook redelijk eenvoudig naar een 0-3 voorsprong met doelpunten van Gerlieze, Leila en Anouk.

In de rust nam Carolijn de keepershandschoenen over van Myrthe en verder bleef het team ongeveer intact. Belangrijk was om niet te gaan denken dat we er nu al waren en de tweede helft weer met dezelfde strijd en overtuiging in te gaan als de eerste. MZC begon de tweede helft weer zeer sterk en wist in een korte tijd wel 8 corners mee te krijgen vanaf links. En aangezien Kim ze altijd vanaf links moet trappen liep zij zich helemaal verloren vanaf de laatste vrouw positie naar de cornervlag. Het duurde dan ook niet lang voordat Leila de 0-4 wist binnen te schieten. Bevelanders gaf niet op en bleef het proberen maar eigenlijk kwam MZC niet meer in de problemen en vlak voor tijd besliste Anouk de wedstrijd 0-5!

Een geweldige wedstrijd gespeeld meiden, als het nu lukt volgende week thuis te winnen tegen weer Bevelanders dan nemen we de koppositie weer over en hebben we alles in eigen hand om daarna via wedstrijden tegen Zeelandia Middelburg en RCS het kampioenschap binnen te halen.

Speelsters: Ninah, Isabel, Kim, Veerle, Elaine, Gerlieze, Anouk, Leila, Lynn, Kyra, Myrthe, Carolijn en Lilian.