MZC 2 wint degradatieduel

Zaterdag 11 april stond de wedstrijd tegen Yerseke 2 op het programma. We begonnen deze wedstrijd erg goed met na 12 minuten al de voorsprong van 1-0, nadat een schot van Steven Bal via de paal terug het veld in kwam en de goed meegelopen Arne Holm scoorde.

Na dit doelpunt (wat achteraf ook de winnende bleek) volgden in de eerste helft zeker nog twee opgelegde kansen om definitief met de tegenstander af te rekenen, wat helaas niet lukte.

In de tweede helft was er vooral veel strijd en inzet aan beide kanten met zo af en toe wat kleine mogelijkheden aan beide zijden. Gelukkig hielden we deze keer wel de voorsprong vast en sleepten we weer de broodnodige punten over de streep. Proficiat weer jongens en op naar de volgende wedstrijd.

MZC 2 staat nu op een veilige plaats, want het houdt 4 ploegen onder zich. De opmars van MZC 2 is ook zichtbaar in de stand om de 3e periode. Daarin staat de Zierikzeese ploeg samen met FC Axel bovenaan. De Zeeuws-Vlamingen hebben eveneens 10 punten uit 4 duels, maar een net iets beter doelsaldo.

MZC 2 speelt de komende duels alleen nog tegen ploegen uit de top 5. Trainer Kees Verwest: “We hebben zeker nog wel 3 punten nodig om ons direct te handhaven.”