MZC 2 wint belangrijk duel

Zaterdag 25 april stond de wedstrijd tegen het hooggeklasseerde Kloetinge 3 op het programma en hadden we eigenlijk om veilig te spelen alleen iets aan een overwinning.

Na aanvang van de match bleek al snel dat deze tegenstander niet voor niets zo hoog op de ranglijst stond en hadden we best moeite om mee te voetballen. Toch lukte dit in het verloop van de eerste helft beter en kregen we toch ook een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Helaas was het toch eerst de tegenstander die de voorsprong pakte en op 0-1 kwam.

Na de rust kwam MZC heel goed uit de kleedruimte met fel en goed voetbal. Dit leidde in de 60e minuut tot een vrije trap net buiten de zestien en het was Jerome Enser die zich achter de bal posteerde. Hij zag kans net buiten het zicht van de keeper de bal bij de tweede paal binnen te schieten: 1-1.

Na dit doelpunt was Kloetinge aangeslagen en ging minder zuiver voetballen, waardoor wij toch meer overtuigd werden dat er misschien toch wat meer in deze wedstrijd zat voor ons. Zo kregen we meer grip op de wedstrijd en waren er wederom een paar goede aanvallen van onze kant waarbij de afwerking elke keer net niet voldoende was om op voorsprong te komen.

Vanaf dat moment ging het spel aardig op en neer en moesten we ook oppassen om geen tegendoelpunt om onze oren te krijgen. Maar ook deze middag – al was het soms met kunst en vliegwerk – leverde de verdediging samen met doelman Jeffry Janson weer een prima prestatie.

Tot aan de 80e minuut was dit het spelbeeld, totdat plots een afgeslagen aanval van Kloetinge de bal snel naar voren ging bij MZC en deze terecht kwam bij de snelle Thomas van der Linde. Hij zette vervolgens enkele spelers van de tegenstander te kijk en liet ook nog de keeper kansloos laat op zijn inzet: 2-1.

Na dit doelpunt zette Kloetinge alles op alles om de gelijkmaker binnen te schieten en kwamen we op sommige momenten goed weg. Toch lukte het om deze wedstrijd winnend over de streep te trekken en heel belangrijke drie punten in eigen huis te houden.

Proficiat weer jongens met deze wedstrijd, zeker na die lange nacht in Oosterhout.