MZC 2 verliest doelpuntrijk duel

Zaterdag 18 april stond de wedstrijd tegen Dauwendaele 2 op het programma. We begonen deze wedstrijd wel heel erg slecht en stonden dan ook binnen 7 minuten met 2-0 achter. Toch kregen we na ongeveer 20 minuten het besef dat het anders zou moeten om toch nog punten te pakken tegen deze tegenstander. Vanaf dat moment werd er met veel inzet en werklust voor elkaar geknokt voor elke bal en dat leverde resultaat op. In de 25e minuut was het onze spits die de aansluitingstreffer keurig in het netje achter de doelman van Dauwendaele deponeerde: 2-1.

Vanaf dit moment zijn we ook beter dan onze tegenstander en combineren we met aardig voetbal door de verdediging van hun, wat helaas niet tot een doelpunt leidde. En zoals het dan meestal het geval is, schiet Dauwendaele in de 44e minuut de 3-1 binnen.

Toch komen we na de rust weer heel scherp uit de kleedruimte en is MZC gelijk gevaarlijk met een paar goede aanvallen vanaf het middenveld opgezet door Elmar Verhage, via Jorick de Vries, maar wat elke keer net niet in een doelpunt eindigt.

Toch komt dat doelpunt er in de 50e minuut. Het is weer Steven Bal die na het passeren van een viertal tegenstanders richting de keeper snelt en deze kansloos laat op zijn inzet: 3-2.

Na dit doelpunt is Dauwendaele aangeslagen en zijn we de bovenliggende partij en creëren we eigenlijk kans op kans. Dit leid in de 70e minuut tot een overtreding op Steven Bal binnen de zestien, waardoor we een penalty kregen. Helaas wordt deze door de uitstekend voetballende Steven jammerlijk gemist, waardoor we de gelijkmaker niet maken.

Onze jongens gaan dan toch nog volop in de aanval om die gelijkmaker te forceren. Helaas scoort dan de tegenstander nog twee doelpunten door balverlies aan onze zijde, waardoor ze een paar goede counters kunnen plaatsen en wordt het 5-2.

Toch scoort voor MZC 2 ook Jorick de Vries nog eenmaal en zet de stand op 5-3, maar weet ook Dauwendaele nog in de 87e minuut te scoren. Zodoende verliezen we wel wat geflatteerd met 6-3 en nemen we deze keer geen punten mee naar Zierikzee.