MD2 herstelt zich in de tweede helft

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van MD2 op bezoek bij koploper Halsteren MD1. Vaste laatste vrouw Kyra Droppers was afwezig en daarom ging Nienke in ’t Anker van MD1 mee om de achterhoede te ondersteunen.

MD2 begon zeer goed aan de wedstrijd met in de eerste paar minuten een paar grote kansen voor o.a. Nicole, Elise en Yaiza. Mede door de goede aanvoer vanaf het middenveld met Sanne, Yoelle en Anna. Maar helaas ging de bal er maar niet in. En zoals  zo vaak als het ene team niet scoort dan doet het andere team het, en voor rust liep Halsteren ineens uit naar een 4-0 voorsprong. Allemaal hoge ballen waar keepster Alysha volledig kansloos tegen was, gelukkig wist zij de lage ballen wel prima tegen te houden anders had het ook 7-0 kunnen zijn.

Na de rust kwam MD2 weer goed uit de kleedkamer en aangezien we de afspraak hadden net te doen of het weer 0-0 was gingen we nu volledig voor de winst. Dankzij een aantal omzettingen liep het positiespel ineens veel beter en straalde de ploeg ook rust aan de bal uit. Achterin waren de backs Lucy en Inra die samen met laatste vrouw Nienke en voorstopper Fabienne er voor zorgde dat keepster Annabel weinig ballen kreeg de tweede helft. Door Indy naar het middenveld door te schuiven werd het voor halsteren ook steeds lastiger om de slag op het middenveld te winnen. Na tien minuten zorgde dit voor een prachtige aanval van MD2, Midmid Indy speelde spits Alysha in die de bal perfect meegaf in de loop van Yaiza die de bal strak in de hoek schoot en de keepster van Halsteren kansloos liet. Dit doelpunt zorgde ervoor dat MD2 weer geloof in de wedstrijd kreeg en er vanaf dit moment volledig voor ging, helaas werd het aanvallende enthousiasme nog een keer afgestraft door een counter van Halsteren die de 5-1 op het bord zette. Gelukkig bleef MD2 gewoon door voetballen wat vlak voor tijd de eerste competitie treffer voor Elise Kemper opleverde en de eindstand bepaalde op 5-2.

Al met al toch een goede wedstrijd van MD2 wat ondanks de laatste plaats in de poule elke week beter gaat draaien. Die eerste overwinning komt eraan meiden daar ben ik van overtuigd!!