Hoofdmacht MZC bijna zeker van nacompetitie

MZC heeft een makkelijke middag gehad in Sint-Annaland. WHS werd met 2-5 verslagen, waarmee die ploeg degradeert naar de 3e klasse.

MZC had het betere van het spel in de 1e helft: de bal rond laten gaan en de tegenstander achter je aan laten lopen. In de 20e minuut lag de 0-1 erin. Bij een corner zag Corné Schilperoort Ramon Janson vrij buiten de 16 staan, die na een slordige aanname toch de 0-1 binnenschoot. Lange duurde de voorsprong niet, 3 minuten later schoot een WHS-speler een vrije trap achter Jurgen Schoenmakers (vervanger voor de geblesseerde Ruud van der Linde) in de winkelhaak: 1-1.

In de 2e helft was er hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft, MZC verreweg de betere in het veld, scoorde na 6 minuten de 1-2. Na een goeie aanval werd Ingmar Quist vrijgespeeld in het strafschopgebied, eerst werd zijn schot geblokt en daarna legde hij de bal breed op de vrij staande Martijn van Grunsven die simpel de bal binnenschoot. In de 64e minuut ontving Ramon Janson de bal in het strafschopgebied, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal beheerst in de lange hoek: 1-3

6 minuten later werd het ook 1-4. Eenzelfde variant als de 1-0. Ramon Janson die de bal randje 16 legde, Ingmar Quist met de overstap en Corné Schilperoort die de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. WHS was gesloopt en dat was te merken, want na een paar kleine kansjes scoorde Mathijs Hage de 1-5. Uiteindelijk maakte WHS nog de 2-5.

MZC’11 kan de nacompetitie bijna niet meer ontlopen. Met nog 3 duels voor de boeg (Oostkapelle en Dauwendaele thuis, en Arnemuiden uit) hebben de spelers van Adriaan Nieuwenhuijse zich bijna verzekerd van de nacompetitie.

OPSTELLING: Jurgen Schoenmakers, Frank Kristelijn, Freek Torensma, Fred van der Helm, Lars Holm, Benjamin Verwest, Martijn van Grunsven, Corné Schilperoort, Dennis Dekker (Mathijs Hage), Ingmar Quist, Ramon Janson (Wesley Goud)

Assistent-scheidsrechter: Kees Verkaart