Groei spelers D1 grootste winstpunt

De mannen van D1 hebben wederom 3 belangrijke punten binnen gehaald. De uitwedstrijd tegen Cluzona D1 werd met 1-2 gewonnen. Doelpuntenmakers Lucas van Beveren en Ricardo Duinhouwer. Grootste winstpunt is dat de mannen een enorme groei doormaken. Daar waar we in de eerste wedstrijden met grote cijfers weggespeeld werden door tegenstanders als RBC, SJO Prinsenland, Meto en zelfs Cluzona (eerste wedstrijd thuis ging nog kansloos met 2-6 verloren), pakken we nu punten van deze tegenstanders.

Daarmee is de technische staf zeer tevreden, tenslotte gaat het er in de jeugdopleiding toch om om spelers beter te maken. Dit is bij D1 dit seizoen zeker gelukt. Tegen Cluzona was D1 de eerste helft heer en meester. De tegenstander mocht in de handen knijpen dat het met rust slechts 0-1 stond. De tegenstander werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en wist maar een enkele keer op onze helft te komen. Het duurde tot de 22e min: toen wist onze spits Lucas van Beveren de bal vanaf 20 meter in de kruising te rammen. Met iets meer geluk hadden we bij rust al met 0-3 voor kunnen staan.

De 2e helft ging de strijd wat gelijker op, nu kreeg ook Cluzona enkele kansjes. Maar onze keeper Rafael van Vossen was deze middag niet te passeren. Ook hij maakt een enorme groei door. Na 10 min: in de tweede helft wist Ricardo na een prima actie alleen op de keeper af te gaan. En met een prachtig mooi schot krulde hij de bal bij de tweede paal binnen 0-2. Tien minuten voor tijd wist Cluzona nog een aansluitingstreffer te scoren 1-2.

Ze gingen nu vol voor de gelijkmaker, maar alle spelers van MZC wilde dit beslist voorkomen. Omdat iedereen deze voorsprong vast wilde houden, werd er keihard geknokt om de winst binnen te slepen. We raakten (volgens mij) onnodig een beetje in paniek, iedereen wilde mee verdedigen waardoor we moeilijk onder de druk uit konden spelen. Ondanks dat de scheidsrechter nog lang door liet spelen, wisten we de volle winst binnen te slepen!

Grote klasse mannen! Door deze winst en het verlies van BSC staan we nu los van deze concurrenten en vast op een mooie 8e plaats. Volgende week wacht de thuiswedstijd tegen de nummer 2 uit deze competitie, Kapelle D1 (uit werd met 4-2 verloren). Helaas moeten we dan ons centrale verdedigingsduo Lucas en Leroy door omstandigheden missen. Kijken of we dit kunnen oplossen en wederom een resultaat uit het vuur weten te slepen.