Bevelanders maatje te groot voor MZC MD1

Afgelopen zaterdag was het erop of eronder voor onze MD1. Bij winst zou MD1 de koppositie overnemen en bij verlies of gelijkspel was het kampioenschap voorbij.
MD1 had serieuze personele problemen door het missen van de motoren op het middenveld Gerlieze Schot en Elaine Fertoute. Daarnaast was vaste laatste vrouw Nienke in ’t Anker nog steeds geblesseerd en mocht keepster Yara Tolhoek na terugkeer van een pols breuk alleen een paar minuten voetballen. Gelukkig kon MD1 wel rekenen op Kris Papeveldt van MC1 en op Indy Kristalijn, Yaiza Berrevoets, Kyra Droppers en Indra Droppers (die daarmee haar debuut voor MD1 zou maken) allen van MD2. Deze meiden moesten dus niet alleen bij een team in een hogere klasse meedoen maar ook nog eens 2 wedstrijden op 1 dag spelen. Al met al een lastige opgave.

MD1 begon sterk aan de wedstrijd (met wind in de rug) en al snel wisten ze via een schitterend getrapte corner van Leila Kordic op 1-0 te komen door het attente opletten van Yara Tolhoek die van dichtbij de bal tegen het net wist te krijgen. Helaas wist Bevelanders al snel de 1-1 te maken door een counter over onze linkerkant goed uit te spelen en zij lieten daarmee gelegenheid keeper Myrthe Soeters kansloos. Gelukkig wist MD1 al snel weer op voorsprong te komen door een mooie goal van spits Carolijn Visser. MD1 bleef aanvallen maar wist niet echt kansen te creeeren en de ruststand bleef daarmee 2-1.

Na rust zouden we met tegen wind te maken krijgen en helaas bleek dit niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk het geval. Ondanks het keiharde werken van alle meiden en in het bijzonder Kim Bouterse, Indy Kristalijn en Anouk Koster wierp dit geen vruchten af en bleek Bevelanders een maatje te groot voor dit (gehavende) MD1. Bevelanders liep redelijk eenvoudig uit naar een 2-5 overwinning en MD1 wist op wat kleine kansjes na niet echt gevaarlijk meer te worden.

Al met al een grote teleurstelling voor zowel speelsters als trainers. MD1 zal nu 2e of 3e worden in de competitie wat er dus eigenlijk niet toe doet. Maar terugkijkend op het hele seizoen mogen deze meiden trots zijn op wat ze bereikt hebben en hoeveel groei (ook de meiden van MD2) zij hebben doorgemaakt. Wij zijn ervan overtuigd dat deze lichting over een jaar of 5 de selectie van VR1 zal domineren en dat beloofd veel moois voor de toekomst!!