Anouk Verwest matchwinner MZC VR2

Nu de slotfase van de competitie is aangebroken, laat VR2 zien nog steeds ambitieus te zijn. Een 2e plaats in de eindrangschikking behoort nog altijd tot de mogelijkheden. De laatste 2 wedstrijden van deze jaargang moesten dan nog wel punten opleveren.
Voor de voorlaatste wedstrijd reisde VR2 af naar ’s Heerenhoek om aan te treden tegen Nieuwdorp/Patrijzen VR2. De heenwedstrijd bleek dat een lastige opponent te zijn. VR2 was dus gewaarschuwd. Vanaf de aftrap werd er geconcentreerd gespeeld. De ploeg liet de bal rondgaan en probeerde voetballend de voorwaartsen te vinden. Bianca v.d. Helm was steeds goed aanspeelbaar en via haar werden de vleugelspeelsters Mirthe Berrevoets en Anouk Verwest aangespeeld. Vooralsnog leverde het geen doelkansen op. Nieuwdorp/Patrijzen probeerde veelal met dieptepasses vanuit het middenveld hun snelle spitsen te bereiken. De defensie van MZC was alert en gaf geen krimp. De enkele bal die er toch tussendoor schoot, was een makkelijke prooi voor keepster Wendel van Moort. MZC kreeg wel een veldoverwicht, maar moest waakzaam blijven voor de snelle counters van de tegenstander. Halverwege de eerste helft brak MZC de score open. Janis Hazebroek speelde vanaf de rechterkant Bianca v.d. Helm aan. Zij hield de bal even vast om Mirthe Berrevoets de gelegenheid te geven over haar tegenstandster heen te gaan. Op het juiste moment kreeg Mirthe de bal in de loop aangespeeld. Haar prima voorzet kon door Anouk Verwest (foto), die goed positie gekozen had bij de eerste paal, prachtig binnengetikt worden: 0-1.
Na de openingstreffer wilde MZC de marge snel vergroten. Het bleef de aanval zoeken. Een geweldig afstandsschot van Cynthia Boogert werd door de goede keepster van Nieuwdorp/Patrijzen nog net over de lat getikt. Na een mooie aanval over rechts reageerde Mirthe Berrevoets goed op een dieptepass. De keepster kwam net op tijd uit haar doel om Mirthe van scoren af te houden. Door goed samenspel aan de linkerkant werd Anouk Verwest vrijgespeeld. Helaas stond zij net in buitenspelpositie. Vlak voor rust kwam Nieuwdorp/Patrijzen nog een keer gevaarlijk door. De linkerspits was de verdediging te snel af. Na een mooi kapbeweging kon zij vrij voor de goal uithalen. Gelukkig voor MZC ging het schot over het doel. Ruststand 0-1.
Na de rust eenzelfde spelbeeld: MZC wat meer aan de bal, Nieuwdorp/Patrijzen loerend op een snelle tegenstoot. De wit-zwarte verdediging onder leiding van captain Nelleke Neele speelde ook deze middag weer een uitstekende wedstrijd. Kansen werden niet weggegeven en ook werd vakkundig voorkomen dat er schoten van afstand konden worden afgevuurd. Aanvallend was MZC met name over de rechtervleugel gevaarlijk via de goed ingevallen Michèle de Jonge. Zij leverde diverse goede voorzetten af. Het leverde nog geen doelpunten op. Met name Anouk Verwest en Bianca v.d. Helm konden steeds net niet tot een schot komen. In de 65e minuut kwam MZC heel gemakkelijk aan zijn tweede doelpunt. Anouk Verwest reageerde heel attent bij een slechte opbouw van de keepster. Zij onderschepte de bal en strafte de onnauwkeurigheid van de keepster perfect af door haar kansloos te laten op haar doelpoging: 0-2. Daarmee was een veilige marge bereikt. Toch moest MZC alert blijven om te zorgen dan Nieuwdorp/Patrijzen terug kon komen in de wedstrijd. Er kwamen nog wel enkele mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar er werd slordig omgesprongen met deze kansen. Een keer werd via Cynthia Boogert de bal prima in het strafschopgebied gebracht, waar de spitsen vervolgens besluiteloos waren en elkaar de bal toespeelden. Tot een doelpoging kwam het niet. Anouk Verwest kreeg, op aangeven van Michèle de Jonge, nog een grote kans om haar derde treffer van de middag in de touwen te schieten. Zij koos er voor om de eer aan Bianca v.d. Helm te laten, maar haar pass was onnauwkeurig en daarmee was de kans voorbij. Zo bleef het uiteindelijk 0-2. Daarmee was minimaal de 3e plaats in de eindrangschikking veilig gesteld. Volgende week kan het in Zierikzee in de laatste wedstrijd nog mooier worden als er minimaal een punt wordt behaald tegen concurrent Walcheren VR1.
Een spannend slot van een mooi seizoen.

Verwest-Anouk