VR2 verliest na spannende wedstrijd van koploper Arnemuiden VR1

In het najaar trok VR2 in het onderlinge duel met Arnemuiden nipt aan het kortste eind. De thuisploeg won destijds met 1-0. In de return van zaterdag wilde MZC sportieve revanche nemen. De voorbereiding was goed en er was een gezonde spanning voorafgaand aan de wedstrijd.
Vanaf de aftrap bleek echter dat Arnemuiden niets cadeau zou geven. De ploeg ging meteen op zoek naar de openingstreffer. MZC kon daar aanvankelijk aanvallend te weinig tegenover stellen. De defensie moest alle zeilen bijzetten om doelgevaar af te wenden. Regelmatig waren de vleugelaanvalsters van de gasten de MZC-verdedigsters te snel af. Ten koste van enkele hoekschoppen kon de schade beperkt worden. In de 15e minuut moest toch een tegendoelpunt geïncasseerd worden. Een van de gevaarlijke corners van Arnemuiden werd door captain Nelleke Neele ongelukkig in eigen doel gekopt: 0-1. Jammer, maar op dat moment een juiste afspiegeling van de veldverhouding.
Sporadisch kwam MZC toe aan aanvallende acties. De combinaties werden gezocht via de routiniers Jaimy van Leersum en Bianca v.d. Helm, die echter niet in scoringspositie konden komen. Counters liepen veelal via de snelle Anouk Verwest. Ook zij werd steeds goed verdedigd. Op het middenveld had Suzanne Vogel moeite om haar medespeelsters te vinden, omdat Arnemuiden kort dekte en weinig ruimte liet. Zo veroverden de gasten steeds snel de bal en zetten de MZC-defensie direct onder druk. Voor rust werden alle doelpogingen echter onschadelijk gemaakt door goed keeperswerk of onnauwkeurigheid in de afronding. Ruststand 0-1.

Na de rust een heel ander wedstrijdbeeld. MZC bleek veel strijdvaardiger dan voor rust. Nu werden veel meer duels gewonnen en zat er meer overtuiging in het spel. In de verdediging werd kordater opgetreden. Het centrale duo Nelleke Neele en Amber Meerman schakelden de spits uit en op de vleugels hielden Linda den Ouden en Janis Hazebroek hun tegenstandsters goed in bedwang, zodat er vrijwel geen voorzetten meer voor het MZC-doel kwamen. Een enkele corner daargelaten.
Het spel speelde zich steeds meer op de helft van Arnemuiden af. Met name Anouk Verwest en Bianca v.d. Helm zorgden ervoor dat de defensie van Arnemuiden alle zeilen moest bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Het leverde MZC een paar hoekschoppen op, maar nog geen doelpunt.
In de 60e minuut was het wel raak. Bij een mooie aanval werd Anouk Verwest binnen de beruchte lijnen vastgehouden toen zij een doelpoging wilde doen. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip. De toegekende strafschop werd door Nelleke Neele verzilverd: 1-1. Daarmee was de wedstrijd weer helemaal open. Niet lang na de gelijkmaker mocht Bianca v.d. Helm vanaf de linkerkant, op zo’n 20 meter van het doel, een vrij trap nemen. De bal belandde helaas op de binnenkant van de paal en stuitte terug het veld in. MZC voelde dat er succes te behalen was deze middag en bleef de aanval zoeken. Arnemuiden counterde enkele malen gevaarlijk, maar steeds kon met een uiterste inspanning een tweede tegendoelpunt voorkomen worden.

Een goede gelegenheid om op voorsprong te komen was er in de 70e minuut, toen MZC een vrije trap mocht nemen in het strafschopgebied van Arnemuiden. Jammer genoeg werd de bal, na een tikje van Nelleke Neele, niet goed geraakt door Bianca v.d. Helm. Zoals het dan zo vaak gaat, viel het doelpunt in de 80e minuut aan de andere kant. Uit een goed uitgevoerde counter werd de bal over de uitkomende keepster geschoten: 1-2. Een fikse tegenvaller.
MZC zette in de slotfase nog alles op alles om minimaal een punt aan dit duel over te houden. Op basis van de tweede helft zou dat verdiend zijn. Het slotoffensief leverde nog enkele doelpogingen op, die te weinig krachtig waren om de keepster te verrassen. Er kwam geen verandering meer in de stand. Evenals de heenwedstrijd eindigde het duel dus in een kleine nederlaag: 1-2.
De volgende (midweekse) wedstrijd is tegen hekkensluiter Colijnsplaatse Boys VR1.