VR2 opnieuw niet langs Serooskerke VR1

In september bleek Serooskerke VR1 al een lastige tegenstander voor MZC’11 VR2. Eindstand van de wedstrijd was destijds 1-1, een resultaat waar VR2 toen wel mee kon leven. De return die zaterdag op het programma stond, moest de volle buit opleveren. De groei die het team heeft doorgemaakt, moest op het veld tot uitdrukking gebracht worden.

Het begin van de wedstrijd verliep bijzonder rommelig. Het slechte veld en de harde wind die dwars over het veld blies, werkten niet echt mee aan een mooie partij voetbal. Serooskerke liet zien wat beter met de omstandigheden te kunnen omgaan dat de thuisploeg. MZC kwam maar sporadisch van de eigen helft af. Keepster Ilse Kloet moest een paar keer redding brengen bij voorzichtige doelpogingen van Serooskerke. Na een kwartier kwam de wedstrijd wat meer in balans. MZC deelde af en toe wat speldenprikjes uit. Met name over de rechterflank kwam Mirthe Berrevoets een paar keer dreigend door. Het zat in de afronding net niet mee. De keepster van Serooskerke stond telkens succes in de weg. Na een half uur spelen mocht Serooskerke aan de linkerkant, net buiten het strafschopgebied, een vrije trap nemen na een overtreding van Nelleke Neele. De vrije trap zeilde, gedragen door de wind, over keepster Ilse Kloet heen, het doel in: 0-1. Een fikse tegenvaller.
De ploeg was echter niet aangeslagen. Met veel inzet werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Tot goed voetbal leidde dat niet. Serooskerke moest steeds meer terug, maar de defensie van de gasten stond telkens goed opgesteld, waardoor er net veel kansen gecreëerd konden worden. De rust brak aan met een 0-1 achterstand.

Na de rust ging MZC verder met de jacht op de 1-1. De voorwaartsen (Bianca v.d. Helm, Mirthe Berrevoets en Cynthia Boogert) kregen echter weinig ruimte. Vaak werd er iets te gehaast de aanval gezocht; het middenveld werd te vaak overgeslagen. Door de drang naar voren moest gewaakt worden voor de snelle tegenstoot van Serooskerke. Als er al een doorbraak was, stond Ilse Kloet telkens goed op te letten; een tweede tegentreffer stond zij niet toe. Voor MZC ontstond met name aan de linkerkant wat ruimte. Cynthia Boogert was ook dreigend aan die kant. Tot echte doelpogingen kwam het nog niet. Halverwege de tweede helft was het toch raak. Een aanval over de rechterkant kon door de keepster van Serooskerke nog wel worden tegengehouden, maar zij kon de bal niet pakken. Cynthia Boogert was er als de kippen bij en kon de gelijkmaker binnenschieten: 1-1.

Met nog ruim 20 minuten te spelen ging MZC voor de volle winst. Er kwamen ook nog mogelijkheden. Het dichtstbij was Cynthia Boogert, die een doelpoging net geblokkeerd zag worden omdsat zij iets te lang wachtte. Een laatste kans ontstond toen Bianca v.d. Helm de bal prima meegaf aan Evi Dalebout. Haar inzet miste het doel ruim. Zo eindigde dit duel, net als in september, in een puntendeling. Deze keer had er echt meer ingezeten. Het betekent duur puntverlies in de strijd om de 3e plaats in de eindrangschikking.
Volgende week volgt de wedstrijd tegen hekkensluiter Colijnsplaatse Boys VR1.