Overwinning B1 met onderbreking

Zaterdag stond voor B1 de inhaalwedstrijd tegen Kapelle B1 op het programma, de nummer 2 tegen de nummer 6 in de 1e klasse. Om 12.30 uur werd de wedstrijd op het hoofdveld door scheidsrechter G.A. Johann in gang gezet. De toon werd vrijwel meteen gezet. Veel duels en weinig voetbal.

De eerste helft leverde weinig kansen op voor beide elftallen. Zo’n 10 minuten voor het rustsignaal werd Simon door een speler van Kapelle naar de grond gewerkt en legde de scheidsrechter de bal op de stip. Helaas miste Simon en ook in de rebound ging de bal er niet in (gaat de bekende voetbalwet dan toch op?).

Na de rust eigenlijk hetzelfde beeld. Zo’n 15 minuten na de rust trapte Tim een corner en Davey schoot de bal achter de keeper van Kapelle: 1-0 voor MZC.

Meteen na de goal moest de scheidsrechter de wedstrijd staken. Niet vanwege acties van spelers, coaches of publiek, maar vanwege een kuitblessure. De scheidsrechter kon, zo bleek al snel, de wedstrijd niet vervolgen.  Na een oponthoud van zo’n 20 minuten werd de wedstrijd vervolgd. Kees Hagesteijn nam de leiding over van de heer Johann.

Ook het restant van de tweede helft leverde weinig goed voetbal op. Een goal van Kapelle werd, onder luid protest van de coach en spelers van Kapelle, afgekeurd wegens buitenspel.

Tim bepaalde bepaalde de eindstand op 2-0. Een voorzet van Luuk vanaf rechts werd door Tim aangenomen en hij krulde de bal in het doel. De B1 komt door de overwinning steviger op de 2e plaats (6 punten voorsprong op de nummer 3 Hoeven B1).

Volgende week (12.30 uur) wederom een thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys B1.

MZC’11 B1: Farid, Jelle, Skip, Joost (Rik), Rick, Davey, Coen, Mike, Tim, Simon (Dani) en Luuk.