MZC VR2 wint ruim van hekkensluiter

In de midweekse inhaalwedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys VR1 liet VR2 van tijd tot tijd heel aardig voetbal zien. Dikwijls is het niet gemakkelijk om tegen laaggeklasseerde teams te spelen.

Vanaf het beginsignaal zetten MZC de thuisploeg onder druk. Dat leidde in de 5e minuut al tot de openingstreffer. Anouk Verwest was de defensie van Colijnsplaat te snel af en passeerde de keepster met een onhoudbaar, geplaatst schot: 0-1. Een uitstekend begin. Na de vroege voorsprong bleef MZC de tegenstander onder druk zetten. Verschillende hoekschoppen waren het gevolg. De keepster van Colijnsplaat bleek echter keer op keer uit het goede hout gesneden. Zij maakte voortdurend de inzetten van de zijkant onschadelijk. Toch viel na een kwartier de tweede treffer. Onder druk van de Zierikzeese aanvalsters schoot een speelster van Colijnsplaatse Boys de bal hard achter de eigen keepster: 0-2.

De derde treffer, die halverwege de eerste helft viel, was een prachtig slot van een mooie aanval. Op het middenveld speelde Suzanne Vogel de bal strak in de voeten van Bianca v.d. Helm, die precies op het juiste moment de bal meegaf aan de opkomende Gwenda Jochem. Daarmee was de verdediging van Colijnsplaat kansloos gelaten. De afronding van Gwenda Jochem was prima: 0-3. Daarmee was de wedstrijd ruimschoots gespeeld.

Er volgde een fase waarin MZC van tijd tot tijd wat teveel ging lopen met de bal, waardoor de verdediging van de thuisploeg steeds op tijd de rijen kon sluiten. Toch viel voor de rust nog een vierde doelpunt. Opnieuw was het Anouk Verwest die alert reageerde toen de bal in het strafschopgebied niet voldoende werd weggewerkt. De keepster was ook deze keer kansloos op haar inzet: 0-4. Tegenover de voortdurende aanvallende acties van MZC stonden enkele spaarzame uitvallen van Colijnsplaat. Keepster Ilse Kloet had dan ook nauwelijks werk. Dat beperkte zich tot enkele terugspeelballen, of een doorgeschoten bal. De rust werd bereikt met een 0-4 tussenstand.

Na de rust pakte MZC de draad meteen weer goed op. De opdracht was om vooral de voetballende oplossingen te zoeken. De opbouw moest achterin beginnen. Dat gebeurde dan ook regelmatig op een goede manier. Via Wendel van Moort en Franka Verwest werd de middenlinie in het spel betrokken. Daar verdeelde Suzanne Vogel het spel. Al vroeg in de tweede helft kon Anouk Verwest haar derde doelpunt noteren. De keepster kon een inzet niet stoppen en Anouk kon de bal door goed doorzetten in het doel werken: 0-5.

Ondanks de ruime achterstand bleef Colijnsplaat zich dapper verzetten. De defensie van de thuisclub organiseerde zich steeds beter en hoewel MZC geduldig steeds nieuwe aanvallen opzette, duurde het lang voor de volgende treffer in het net lag. Steeds vaker koos ook laatste vrouw Nelleke Neele er voor om door te schuiven naar het middenveld om zo voor nog meer aanvallende impulsen te zorgen. Dat leverde gevaarlijke situaties op, maar nog geen doelpunten. Over de rechtervleugel werd Michèle de Jonge regelmatig in de aanvallen betrokken; haar voorzetten bereikten de overige aanvalsters vaak net niet. Ze bezorgden de defensie van Colijnsplaat wel problemen. Twintig minuten voor tijd voerde Suzanne Vogel de score nog wat op. Zij had goed positie gekozen voor het doel en kon de keepster eenvoudig passeren uit een voorzet op maat. Het slotakkoord was voor Anouk Verwest. Na moeizaam uitverdedigen van Colijnsplaat behield Wendel van Moort goed het overzicht. Zij passte de bal precies in de voeten van Anouk die vervolgens de eindstand op het bord bracht: 0-7. Een mooie overwinning.
Zaterdag wordt de competitie vervolgd met de thuiswedstrijd tegen Veere VR1.