MZC 2 wint degradatieduel van VCK 2

Na de ook al belangrijke wedstrijd van twee weken geleden tegen Veere 2 uit (2-2) stond dit weekend de wedstrijd tegen VCK 2 op het programma. Omdat deze ploeg een punt meer had dan ons was ons er alles aan gelegen om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

We begonnen deze wedstrijd erg rommelig en de eerste kleine mogelijkheden waren dan ook voor onze tegenstander. Toch kregen we na ongeveer een kwartier spelen iets meer grip op het spel waardoor er betere combinaties te zien waren en ook wat mogelijkheden om de score te openen.

Dat gebeurde ook door een goede aanval in de 20e minuut waarbij de snelle Steven Bal goed doorging aan de rechterkant en de bal middels een voorzet in de voeten van Arne Holm bezorgde. Die bedacht zich geen moment en schoot keurig de 1-0 binnen.

Vanaf dat moment was MZC 2 onhoudbaar voor de tegenstander, want binnen vier minuten stonden onze jongens met heel goed combinatievoetbal op een stand van 3-0 waarbij allebei de doelpunten op naam kwamen van spits Steven Bal.

Dit kwam voornamelijk ook door het goede doorschuiven van de jongens vanaf het middenveld, zoals Sven Heijboer en de achter de spitsen spelende Arne Holm, waardoor er erg veel snelheid in de aanvallen ontstond.

Helaas liep het spel na een half uur weer heel wat minder doordat we eigenlijk de bal niet meer rond lieten gaan en te veel duels verloren waardoor VCK toch ook weer meer aan voetballen toekwam.

Zo bereikten we de rust met een hele leuke stand voor ons team, wel wetend dat we er nog niet waren en dat er nog een belangrijke tweede helft kwam. Na de thee zijn dan toch weer de eerste tien minuten ontzettend moeilijk voor MZC, wederom door veel balverlies en door het te veel verliezen van duels, waardoor de tegenstander toch weer wat gevaarlijker is voor het doel van Jeffry Janson.

Toch was het MZC dat in de 55e minuut de 4-0 binnenschoot door een mooie steekbal van Arne Holm op Steven Bal, die deze mogelijkheid met beide handen aangreep en de bal keurig in het netje achter de keeper van VCK deponeerde.

Doordat er toch wat slordigheidjes in het spel van onze mannen te zien was, kwam ook onze tegenstander aan zijn doelpunt (balverlies op ons middenveld): 4-1.

Het spel golfde vanaf dat moment aardig heen en weer totdat in de 78e minuut een aanval van MZC aardig liep en de bal weer voor de voeten van de vrijlopende Steven Bal belandde en deze in één beweging de bal langs de doelman van VCK schoot: 5-1.

De laatste minuten is het dan ook een eind over voor de tegenstander, maar maakten ze in de slotminuut toch nog een doelpunt door slordig balverlies van MZC 11 en bepaalden ze de eindstand op 5-2.

Proficiat jongens met dit mooie en belangrijke resultaat.

MZC staat nu 9e en laat Veere, VCK en Heinkenszand achter zich. Echter: om nacompetitie te ontlopen zal het nog een plekje moeten stijgen. Yerseke staat 8e met evenveel punten, maar een iets beter doelsaldo. Arnemuiden 3 staat daar weer boven, met een voorsprong van 4 punten. De aankomende wedstrijd is het uitgelezen moment nog een belangrijke stap voor lijfsbehoud te zetten. MZC gaat op bezoek bij de nummer laatst Heinkenszand, terwijl Yerseke thuis koploper Kloetinge 3 ontvangt.

En daarna, op zaterdag 11 april, is het MZC 2 – Yerseke 2.

 

Bijgevoegd enkele foto’s van het vorige duel tegen Veere.

 veere2-009 veere2-112 veere2-124 veere2-130 veere2-227 veere2-293 veere2-410 veere2-431 veere2-448 veere2-456