MZC 2 dendert door

Zaterdag 28 maart speelde MZC 2 de wedstrijd tegen het altijd lastige Heinkenszand 2, hekkensluiter in de reserve 2e klasse. Zoals al vanaf het begin van de wedstrijd bleek, zou dit ook weer geen gemakkelijke middag worden voor onze jongens. Ook al waren we voetballend dan wel wat beter als onze tegenstander, toch was het af en toe oppassen geblazen voor een paar snelle tegenstoten van Heinkenszand.

De eerste goede mogelijkheden om de score te openen waren echter voor MZC na een paar goede aanvallen via de zijkanten. Het ontbrak op de beslissende momenten wel nog aan scherpte om te scoren. Ook de tegenstander kreeg voor rust een enorme kans om op voorsprong te komen. De spits ging alleen op onze doelman Jurgen Schoenmakers af, maar onze keeper kwam als winnaar uit dit tevoorschijn.

Na de rust eigenlijk weer hetzelfde beeld: MZC de betere mogelijkheden en Heinkenszand met wat snelle uitvallen. Na een uur voetbal opende MZC de score. Een van achteruit ingespeelde bal van Niels Muller kwam via de verdediger van Heinkenszand terecht bij Thomas van der Linde. Die passeerde de keeper  schoot eindelijk de 0-1 binnen.

Na dit doelpunt probeerde de tegenstander ook wat meer vooruit te gaan voetballen waardoor er voorin iets meer ruimte kwam voor onze jongens. Toch duurde het tot de 86e minuut voordat de bevrijdende 0-2 viel. De ingevallen Wouter Blommaert reageerde alert op een afgeslagen bal en schoot de bal hard en droog binnen. In blessuretijd viel zelfs nog de 0-3 door Arne Holm. Zo gingen wederom drie punten mee richting Zierikzee.

MZC 2 staat nu op een veilige 8e plaats, maar er komen nog voldoende finales aan voordat het team van trainer Kees Verwest echt veilig is. MZC kan zaterdag 11 april nog een enorme slag slaan door thuis van directe degradatieconcurrent Yerseke 2 te winnen. Dit duel is om 12.45 uur op Den Hogen Blok.