MD1 wint ondanks rommelige middag

Afgelopen zaterdag mocht MD1 voor de derde competitiewedstijd aantreden in Oost-Souburg tegen RCS MD1. RCS zat ook bij ons in de najaarscompetitie en bleek toen best een lastige tegenstander: uit werd het 0-3 en thuis 3-2 in de allerlaatste minuut door een afstandsschot van Gerlieze Schot.

De voorbereiding op deze wedstrijd verliep alles behalve soepel, Veerle en Carolijn waren beide afwezig wat meteen een spitsenprobleem opleverde. Daarnaast viel Anouk op de woensdagtraining met een enkelblessure uit. Tel daarbij op dat Gerlieze en Kim niet geheel fit waren, wat zorgde dat Yaiza en Kyra (MD2) en Kris (MC1) mee mochten, zodat we toch met 2 wissels weg konden gaan.

De wedstrijd starte direct dramatisch, binnen 2 minuten viel Yara onze vaste waarde in het doel uit met een polsblessure. Gelukkige redde ze wel de vrije trap van RCS, zodat we niet ook nog eens tegen een achterstand aankeken. Door het uitvallen van Yara moesten we een nieuwe keeper inbrengen, gelukkig offerde Myrthe zich voor het team op en nam Yara haar plaats in het doel in. Al met al een rommelig begin waardoor MZC nauwelijks aan echt voetballen toe kwam. Tot overmaat van ramp viel ook onze midmid Kim nog geblesseerd uit met, zo later bleek, een scheurtje in haar kuitspier. Hierdoor is ze minstens twee weken uitgeschakeld. Gelukkig wist MD1 voor rust de 0-1 te maken via Leila, dit was het enige hoogtepunt voor rust.

De tweede helft kwam MZC gelukkig een stuk beter uit de kleedkamer als de eerste helft. Wel met behoorlijk wat wisselingen, maar MZC kon beginnen met haar vertrouwde verdediging met Ninah, Nienke, Isabel en Kris. Op het middenveld moesten Lynn, Elaine en Gerlieze (met prachtige oranje tape op haar geblesseerde bovenbeen) het spel van MZC gaan maken. De aanval met vaste linksbuiten Leila, MD2-spits Yaiza en gelegenheidsrechtsbuiten Yara (met een verband rond haar pols) moesten voor de doelpunten gaan zorgen. Al vrij snel in de tweede helft maakte MZC 0-2 via Elaine. Nu kon er eindelijk wat rustiger gespeeld worden en kwam MZC al snel op 0-3 door een benutte penalty van Yara.

Mede door alle blessures werd het nu zaak de wedstrijd rustig uit te spelen en verder geen schade op te lopen dit ging redelijk goed, met nog een invalbeurt voor Kyra die sterk speelde op de rechtshalf. Een voor haar vreemde positie aangezien ze bij MD2 altijd laatste vrouw is. RCS kreeg wel steeds meer kansen, maar gelukkig hield Myrthe ons op de been totdat RCS na weer een schitterende redding van Myrthe de bal toch achter haar wist te werken. Eindstand 1-3, een prima resultaat zeker als je kijkt wat voor rommelige middag het was.

Nu hopen dat alle blessures mee vallen en we zaterdag weer voldoende spelers hebben om in Terneuzen onze koppositie te verdedigen en uit te bouwen.