MD1 verliest weer van Terneuzen MD1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd thuis tegen Terneuzen MD1 op het programma. Een hele belangrijke wedstrijd want wilde MD1 nog meedoen om het kampioenschap in de 1e klasse moest er gewonnen worden. Een lastige opgave want twee weken geleden werd er in Terneuzen nog kansloos verloren met 2-0. Door de blessures van Yara en Kim moest MD1 wederom een beroep doen op speelsters van MD2 en deze keer werden Alysha, Indy en Yaiza bereid gevonden om MD1 te helpen.

De wedstrijd kwam wederom moeilijk opgang. Het lukte MD1 maar mondjesmaat gevaarlijk te worden voor het doel van Terneuzen. Daar tegenover was Terneuzen zeer vaak gevaarlijk vooral in de counter. Toch was het MZC wat op 1-0 wist te komen door een hard schot in de hoek van Gerlieze Schot. Wat voor Gerlieze een hele opluchting was aangezien ze na de winterstop nog niet gescoord had terwijl voor de winterstop ze topscoorder was met 15 goals. Door deze goal leek het even dat MZC de wedstrijd toch naar zich toe zou trekken maar nog voor rust wist Terneuzen gelijk te maken en zelfs op voorsprong te komen.

De tweede helft stond er een veel gretiger MZC op het veld wat zeker in de eerste 15 minuten in de ene na de andere kans resulteerde. Een hele grote kans werd helaas door Veerle van de Vijver net over geschoten. MZC bleef het proberen en nam steeds meer risico om de gelijkmaker te forceren maar helaas wist Terneuzen daar slim gebruik van te maken en de wedstrijd te beslissen 1-3.

De teleurstelling was zeer groot bij de speelsters die zich besefte dat een evt kampioenschap zeer ver weg is inmiddels. Maar terug kijkend op de progressie die dit team dit seizoen gemaakt heeft mogen we met zijn allen concluderen dat er een zeer goede prestatie geleverd is tot nu toe. Dus nu de focus op de halve finale beker en laten we maar proberen de finale te halen!!