Hoofdmacht dendert door

De mannen van het 1e elftal hebben zaterdag 21 maart goede zaken gedaan in de 2e klasse. Ze wisten een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-4 overwinning tegen middenmoter Zwaluwe. Zo behoudt MZC de druk op koploper Bruse Boys.

Het zou een moeilijke middag worden in het dorpje Lage Zwaluwe, gezien de statistieken van deze ploeg: de op een na minste tegendoelpunten van de competitie.

Vanaf het begin van de wedstrijd was te zien dat MZC meer kwaliteiten had dan Zwaluwe. MZC zette de tegenstander steeds onderdruk en kon zelf heel makkelijk de bal in de ploeg houden. Tot halverwege de 1e helft, na een overtreding van Lars Holm kreeg Zwaluwe aan de rechterkant van het strafschopgebied een vrije trap. Deze werd scherp ingedraaid, waarna een speler van MZC de bal aanraakte en deze achter doelman Ruud van der Linde verdween: 1-0

De voorsprong duurde niet lang want 2 minuten na de openingstreffer kwam de 1-1 op het scorebord terecht. Na een mooie dieptepass van Corné Schilperoort ontving Mathijs Hage de bal aan de zijkant van het strafschopgebied, liet de bal 1 keer stuiteren en schoot hem ‘a la Van Basten’ (EK 1988) in de goal. Dit was tevens ook de ruststand.

In de 2e helft bleef MZC het heft in handen houden, waarbij al snel de 1-2 werd gemaakt. Na een goede aanval kreeg Lars Holm aan de linkerkant van het veld de bal, zijn lage voorzet kon makkelijk worden afgemaakt door Ramon Janson die bij de 1e paal positie koos en met een puntertje de 1-2 maakte.

Kort daarna was er weer een aanval over links waar Martijn van Grunsven de bal ontving ter hoogte van de penaltystip, een scherpe voorzet gaf waar Wesley Goud – die vanaf de zestienmeterlijn kwam inlopen – makkelijk de 1-3 kon maken. Tot onvrede bij de Zwaluwe-spelers omdat de grensrechter zijn vlag in de lucht stak voor buitenspel. De scheidsrechter negeerde dit vlagsignaal en kende terecht het doelpunt toe.

In de laatste 5 minuten werd het ook nog 1-4 na een onderschepping van Rick Bevelander die de bal afspeelde naar Frank Kristelijn, hij draaide open en zette met een goede steekbal Ramon Janson 1-op-1 voor de keeper. Janson (die tot opluchting van MZC vorige week te kennen heeft gegeven ondanks interesse van diverse clubs ook volgend seizoen in Zierikzee speelt) maakte deze kans koel af.

Zo eindigde deze wedstrijd toch nog in een makkelijke overwinning na goed positiespel, veel kansen creëren en weinig kansen weggeven. Op naar volgende week waar de mannen opnieuw een uitwedstrijd spelen, namelijk in en tegen Zaamslag.

 

OPSTELLING: Ruud van der Linde, Fred van de Helm, Freek Torensma, Benjamin Verwest, Lars Holm, Corné Schilperoort, Martijn van Grunsven, Mathijs Hage (Frank Kristelijn), Dennis Dekker (Rick Bevelander), Wesley Goud (Jorick de Vries), Ramon Janson

Assistent-scheidsrechter: Kees Verkaart

hage-mathijs