Goede overwinning F1 op perfecte (kunst)grasmat

Het was zaterdag weer vroeg opstaan om te verzamelen en gezamenlijk te kunnen vertrekken. Vandaag stond er een wedstrijd gepland tegen VCK F1. Alweer een nieuwe tegenstander en eenmaal bij aankomst in Koudekerke bleek er nog iets ‘nieuws’ te zijn. De jongens speelden namelijk op het prima kunstgrasveld en dat was voor sommige toch even wat wennen. Na een goede warming-up waren we er allemaal klaar voor.

Direct vanaf de start lieten we zien dat we ook vandaag weer wilden winnen en de punten mee terug wilden nemen naar Zierikzee. VCK hield echter goed tegen en had een solide verdediging staan met enkele sterke verdedigers. We kregen wat kleine kansjes en hielden er ook wat corners aan over. Telkens vonden we echter een verdediger, de keeper of hadden we toch nog af en toe wat moeite met het spelen op kunstgras. Het was toch net even wat anders. Het doelpunt waar we al een tijdje naar op zoek waren bleef uit, en wat volgde was een slordige periode. VCK kon hierdoor ook gevaarlijk worden, maar mede dankzij onze sterke verdediging met Robin, Jerre en Efe, maar ook zeker door onze keeper Kaya, werd ons doel schoongehouden. Ruststand: 0-0.

In de rust werd door de trainers verteld dat we vooral door moesten blijven gaan. Soms net even iets eerder proberen over te spelen, net iets meer te gaan bewegen en dan het ook vandaag vast goed zou komen. Met Tijn op doel in plaats van Kaya, was iedereen er ook weer klaar voor. 

En de jongens deden het prima! Gelijk vanaf het begin van de 2e helft nam MZC F1 het initiatief. Het was feller dan de tegenstander maar het voetbalde vooral stukken beter. Onze verdediging hield alles dicht, er kwam niets doorheen. En wanneer er een bal in de buurt van het doel kwam, hadden we altijd Tijn nog die ervoor zorgde dat er geen bal bij ons in ging.

Aan de andere kant hadden we natuurlijk onze sterke aanvallers. Door veel te bewegen, goede acties en veel met elkaar over te spelen waren we van tijd tot tijd een plaag voor de verdedigers van VCK. Het was echter een foutje in de verdediging van onze tegenstander die ons aan een voorsprong hielp. Twee verdedigers liepen elkaar in de weg waardoor de bal voor de voeten kwam van Mees. Die twijfelde geen moment en haalde hard uit: 0-1. 

Het gaf ons nog meer vertrouwen om verder te gaan en te proberen de score nog wat uit te breiden. En dat gebeurde. Nino kreeg de bal aan de linkerkant, zag dat Kelvin werd vrijgelaten voor het doel en bediende hem met een prachtige pass. Kelvin nam de bal aan en schoot hard met rechts over de grond binnen: 0-2. En zo werd de zege voor F1 veiliggesteld. Echte kansen voor ons kwamen er niet meer. Ook onze keeper en verdediging hielden de boel dicht.

Zo wonnen we wederom en delen we voorlopig de 1e plaats met een ‘oude’ bekende, Kloetinge F2. Een goede overwinning en het spel van vooral de 2e helft was soms geweldig om naar te kijken!