Even voorstellen… Werner Kafoe

Op deze website stellen wij in diverse afleveringen het nieuwe bestuur voor. Na het dagelijks bestuur (voorzitter, penningmeester en secretaris) is nu het bestuurslid jeugdzaken aan de beurt: de 46-jarige Werner Kafoe.

 

Stel je kort even voor.

“Ik ben adviseur installatietechniek, elektrotechniek en duurzame energie bij de Saman Groep. Ik ben getrouwd met Jacqueline en we hebben 2 kinderen, die beide spelen bij MZC: Nick in C1 en Mike in B1.”

 

Heb je zelf ook gevoetbald? En waar?

“Ik heb vroeger gevoetbald bij DVO in Vlaardingen, dat was tot en met de D’s. Daarna speelde ik voor SV Dreischor, de A-junioren van Zierikzee en toen Brouwershaven. Ook heb ik vanaf de C-junioren tot de UEFA-jeugd (onder 18) bij de Zeeuwse jeugdselecties gevoetbald. Helaas moest ik stoppen met voetballen op mijn 21e na twee herniaoperaties.”

 

Ook nog andere sporten uitgeoefend?

“Na die operaties heb ik ruim 20 jaar niet meer gesport en ben ik enkele jaren geleden begonnen met tennissen bij LTC Zierikzee, dit doe ik nog steeds.”

 

Hoe kijk je op dit moment tegen MZC aan?

“Een mooie vereniging, ik ken er heel veel mensen en vind het daarom altijd prettig om er te zijn. Gelukkig zijn er heel veel vrijwilligers die de vereniging overeind houden, maar we moeten ernaar streven dat er nog meer vrijwilligers actief worden, zodat de vereniging door nog meer handen gedragen gaat worden. Er zijn de afgelopen jaren enorme stappen gezet, grotendeels dankzij het onlangs afgetreden bestuur en de vele vrijwilligers, maar we moeten vooruitkijken en de juiste stappen zetten om de continuïteit van de club te waarborgen.”

 

Wat worden de eerste stappen die je wilt zetten als bestuurslid?

“We hebben met het nieuwe bestuur een groep enthousiaste mensen met nieuwe ideeën en een frisse kijk op de zaken zoals ze nu lopen en zijn gelopen, wij willen daar met zijn allen een positieve draai aan geven en de club op een positieve manier uitdragen. Ik wil mijn steentje bijdragen om met mijn medebestuursleden een beleid neer te zetten met de nadruk op herkenbaarheid en transparantie naar alle leden. Dit in zijn algemeenheid, maar specifiek wil ik graag een goed op elkaar afgestemd jeugdbeleid neerzetten waardoor, voor ieder jeugdlid, de voorwaarden worden geschept zodat zij met respect voor elkaar, op hun eigen niveau met plezier hun sport kunnen uitoefenen.”

 

Wat zou je over een paar jaar bereikt willen hebben met MZC?

“Dat er over een paar jaar een nog mooiere vereniging staat met aanzien en een positieve uitstraling. De aantrekkingskracht voor nieuwe (jeugd)leden moet groot zijn, maar ook voor onze eigen jeugdleden, zodat zij behouden blijven voor MZC, als speler of trainer, maar ook als vrijwilligers op allerlei andere gebieden. En met dit als basis bewerkstelligen dat er zoveel mogelijk teams op het hoogst haalbare niveau spelen.”

 

Nog een slotopmerking?

“Met zijn allen de schouders eronder en positief vooruit!”

Contactinfo Werner: jeugdzaken@mzc11.nl

Werner-Kafoe