Eenvoudige winst MZC MD1

Na het verlies van vorige week tegen Terneuzen MD1 (2-0) was MZC erop gebrand revanche te nemen voor de offday van die week. Bij MZC ontbraken nog steeds keepster Yara en midmid Kim in verband met blessures en dus werd de selectie aangevuld met Kyra uit MD2 en Kris uit MC1.

Afgesproken was om niet meer zo slap aan een wedstrijd te beginnen als vorige week tegen Terneuzen. De eerste helft nam Elaine de taak van keepster waar en de tweede helft was de beurt aan Gerlieze. MZC begon redelijk goed aan de wedstrijd, veel aanvallen maar in het eerste kwartier nog geen doelpunten. Na een kwartier was het dan eindelijk 0-1 door Leila en vlak voor rust wist Anouk 0-2 te maken. Op twee corners na had MZC geen kans weggegeven. In de rust was iedereen van mening dat we nu snel door moesten drukken en proberen snel een extra goal te maken. Het was Lynn die met haar eerste doelpunt van het seizoen de wedstrijd op slot schoot na een slecht uitverdedigde corner van Vogelwaarde. Even later maakte Leila 0-4 en vlak voor tijd wist ook verdedigster Nienke haar eerste doelpunt van het seizoen te maken en daarmee kwam de eindstand van 0-5 op het bord.

Al met al een prima wedstrijd waarin Gerlieze een erg saaie tweede helft beleefde met geen enkele bal voor onze keeper.

Ga zo door meiden, en laten we het nu volgende week tegen Terneuzen maar eens laten zien. Daarna volgen 2 wedstrijden tegen de koploper Bevelanders, dus 3x winnen en het kampioenschap kan ons niet meer ontgaan.