D1 speelt in echt stadion

Zaterdagmorgen om 8.00 uur vertrokken we richting Roosendaal. We moesten om 9.30 uur spelen tegen RBC in het Herstaco-stadion. Om even voor 9 uur stapten we de kleedkamer binnen. Zoiets hadden we nog nooit gezien: wat een ruimte, er waren 20 stoeltjes om ons om te kleden en 12 douches. We speelden in een echt stadion, hoe gaaf is dat.

We moesten wel even wennen aan het kunstgras. Na de warming-up gingen we terug  naar de kleedkamer. Daar vertelden de trainers ons de opstelling en hoe we moesten spelen. Daarna kwam de scheidsrechter ons halen en moesten we net als echte profs in de gang naast RBC wachten tot de muziek begon te spelen. Toen gingen we gezamenlijk het veld op richting middencirkel waar we met applaus door de supporters werden ontvangen.

In het begin waren we toch nog wel wat zenuwachtig. En RBC zetten ons gelijk onder druk. Maar omdat iedereen keihard knokte en we kort op de tegenstander zaten konden we aardig stand houden. Maar na bijna 20 minuten spelen kwamen we toch op een 1-0 achterstand.

We lieten de kopjes niet hangen en vochten ons terug in de wedstrijd.wat resulteerde in een goede aanval van ons over de rechterkant. Nick Ravia had een prima voorzet op Lucas van Beveren die in de 16 meter goed van zijn tegenstander wegdraaide en de bal prima binnenschoot: 1-1.

Hierna hadden wij duidelijk het geluk aan onze kant en wisten we aan een achterstand te ontsnappen. Zodoende konden we met een 1-1 stand gaan rusten. Na de rust werden wij wat brutaler en wisten wat meer de aanval te zoeken. Zo ontstond er een open wedstrijd. Waarbij wel gezegd moet worden dat doelman Rafaël van Vossen een engeltje op de doellat had zitten. Want RBC kreeg een paar dotten van kansen. Maar paal en lat stonden een tegentreffer in de weg. Trainer Toine zei nog “RBC scoort nooit meer als je zoveel kansen laat liggen.” Vlak voor tijd was het Rutger Punt die met een prima pass Lucas alleen voor de keeper zette, iedereen bij MZC dacht daar gaat die… Maar helaas voor ons wist de keeper de inzet te redden. De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat het dan wel een gestolen overwinning zou zijn. Zodoende bleef het 1-1 en wisten wij toch een punt uit het RBC-stadion mee te nemen. Een prima prestatie waar de technische staf apentrots op was!

Bekijk hier de foto’s, helaas niet zo scherp.

20150228_090428 20150228_092028 20150228_0926471425226469118