Adri Franke nieuwe trainer VR1

Zaterdag heeft Adri Franke laten weten dat hij het komende seizoen graag naar Zierikzee komt om trainer te worden van MZC’11 VR1. MZC is enorm blij en trots, dat ze Adri (bij een breder publiek bekend via het tv-programma CTV Voetbal) heeft kunnen vastleggen. Tc-lid Hans Schreurs: “Adri is binnen het Zeeuwse vrouwenvoetbal toonaangevend. Zijn positieve, enthousiaste benadering van het voetbal in het algemeen en het vrouwenvoetbal in het bijzonder is niet onopgemerkt gebleven. Bij de vrouwenteams van Oostkapelle en Wolfaartsdijk heeft hij laten zien een goede opleider te zijn. Adri ziet binnen onze mooie vereniging MZC’11, met een sterk groeiende meisjes- en vrouwenafdeling, veel mogelijkheden om het vrouwenvoetbal op een hoger plan te brengen.” MZC wenst Adri een heel fijne tijd toe bij MZC’11.

De kans is overigens aanzienlijk dat VR1 volgend seizoen een stapje lager gaat spelen, namelijk 3e klasse. De ploeg staat met 7 punten (van de 16 duels werden er tot nu toe slechts 2 gewonnen) onderaan. Zaterdag stond het knap 2-2 tegen RKAVV (de nummer 6), maar viel in de slotminuut alsnog een tegentreffer: 2-3.

De huidige trainer Walter de Jonge gaat volgend seizoen bij de heren van SKNWK aan de slag. Hij volgt daar oud-Zierikzee-trainer Jack Wijnands op.

adri-franke-lr