10 jaar Bedrijventoernooi

Liefst 46 teams zullen vrijdag 29 mei deelnemen aan het MZC Bedrijventoernooi. Eerst was de grens 40 teams… Toen waren er opeens 42 teams en was het wenselijk – in verband met een evenwichtige indeling – dat er nog 2 bij zouden komen. Dat lukte al snel en zo stond de teller op liefst 44 ploegen. Echter: er meldden zich nog 2 teams… en de organisatie liet ze toe. Maar dat is dan wel de absolute grens!

Leo Fonteine van de toernooiorganisatie is gepast trots. “Het begon 10 jaar geleden als een aardigheid na de competitie met een aantal bedrijven. Dat is uitgegroeid tot een mega-toernooi met 46 deelnemers. Het eerste toernooi ontstond na een zaaltoernooi voor bedrijven in de kerstvakantie. Wat in de zaal kon, moest ook mogelijk zijn op het veld.”

Het toernooi begon met 8 teams en groeide al snel uit tot 32 deelnemers. Fonteine: “Nadat v.v. Mevo en v.v. Zierikzee de handen in één sloegen, waren er steeds weer mensen die de aardigheid van zo’n toernooi inzagen. Van de eerste 8 deelnemers zijn er nog drie over: Bouwbedrijf Quant en installatiebedrijf Saman, in eerste instantie samen, maar nu beide als afzonderlijk deelnemer. Ook Bart Boot is voor de tiende keer aanwezig, dan wel met twee verschillende bedrijven, Braber Groenvoorziening en vervolgens Mol Agrocom.”

Leo benadrukt dat het toernooi vooral om de gezelligheid gaat. “Het gaat niet om de prijzen. Vandaar dat er alleen poulewedstrijden zijn en geen finales, want dan gaat het toch weer om de punten.”

 

Primeur

De 10e editie van het MZC Bedrijventoernooi kent een primeur, want voor de eerste keer is er een complete poule met alleen dames. De damesteams zijn Hema Zierikzee, Syntess Software, O’moda en Eetcafé de Banjaard.

 

Deelnemers

De overige deelnemers zijn: ABN AMRO Bank, Neeltje Jans Mosselen, Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland (RBZD), Your Surprise, Bouwbedrijf Quant, Driekleur verzekeringen, Mol Agrocom, Omoda, Loonbedrijf Van der Maas BV, Eetcafé de Banjaard, BTL Realisatie, Plus Scharendijke, Profile Tyrecenter Rinus Roon, Groene Vakwinkel/Kasteele Tweewielers, Delta Dak, SMWO, Hanse Staalbouw Hanse Staalbouw (plaatwerkers), Deco Home, Duinhouwer Lastechniek, Scheepstimmerbedrijf IJtama, Saman Groep, D.T. van Noord Tomaten BV, Lankor Hoveniers, HQ AutoService, Afval Service Zeeland, Rode Kruis Ziekenhuis, Christengemeente Zierikzee, Syntess Software BV, Blakenburg Wonen, Quality Time Bouw- & Recreatietechniek, Installatiebedrijf Deurloo, Tamerus Motorservice, Driehoek Architecten en Airpack.

Nieuwkomers zijn Weekra Schoonmaak, Intersport, Evertse Sport, CS Telecom, Hage Grafische Vormgeving, Pontes Pieter Zeeman en WEA.

 

“Zowaar een hele kluif voor de organisatie. En een paar arbiters zijn nog meer dan welkom! We hopen op mooi weer en een sportieve, gezellige avond”, zo besluit Fonteine.

Zou je wedstrijden willen fluiten, geef dit dan door aan Leo Fonteine: lfonteine@zeelandnet.nl

Speel je zelf niet mee? Het is net zo leuk langs de lijn dus kom ook!

fonteine-leo