MZC 2 pakt weer een punt

In de strijd tegen degradatie heeft MZC 2 weer een punt gepakt. In Zeeuws-Vlaanderen werd het 1-1 tegen Hoek 3.

Onze jongens waren extra gemotiveerd om een keer een goed resultaat neer te zetten tegen deze voor ons moeilijke tegenstander. Vanaf het beginsignaal gingen we dan ook gelijk fel de duels aan en hadden we ook wel het betere voetbal waardoor Hoek eigenlijk niet echt aan goedlopende aanvallen toekwam.

Voor MZC ontstond na een paar goede aanvallen de kans om de score te openen, maar het ontbrak net aan de juiste scherpte in de afwerking, waardoor het eerste doelpunt vooralsnog op zich liet wachten.

Na 25 minuten spelen gaat ook onze tegenstander iets beter voetballen waardoor er ook enkele mogelijkheden voor hun komen, maar door goed keeperswerk van Pascal van der Maas en de verdediging met Jeroen de Ruiter, Niels Muller, Niels Schot en voorstopper Rehan Saif houden we toch ‘de nul’. Zo gaan we de rust in met de bekende brilstand 0-0.

Na de rust is het wederom MZC wat meer aan aanvallen toekomt met weer wat kansen van Leon Sinke (schot voorlangs) en Steven Bal (net over). Als dan na een kwartier spelen in de 2e helft de goed spelende Robin in ‘t Hout uit moet vallen met een knieblessure lijkt het even wat tegen te zitten.

Toch komen we op voorsprong als in de 70e minuut de bal na een combinatie vanuit het midden bij de vrijstaande Steven Bal terecht komt en deze met zijn snelheid de laatste man eruit loopt en de bal onder de keeper in het doel schuift: 0-1.

Vanaf dat moment zet Hoek nog meer aan om toch minimaal een gelijkspel uit deze wedstrijd te slepen. Dit gebeurt helaas ook als bij een corner een speler van de tegenstander vrij door kan lopen en de bal binnen kan koppen.

Met nog 10 minuten op de klok gaan beide teams nog voor de winst, wat aan beide kanten ook nog mogelijk is gezien de kansen. Toch eindigt deze wedstrijd in 1-1.

Al met al toch een goed resultaat en op naar volgende week tegen Serooskerke 2.

OPSTELLING: Pascal vd Maas, Jeroen de Ruiter, Niels Schot, Niels Muller, Rehan Saif, Ricky de Bil, Jerome Enser, Thomas vd Linde, Leon Sinke, Robin in ‘t Hout (60.Wouter Blommaert), Steven Bal.

ASSISTENT-SCHEIDSRECHTER: Roy Snijders.