Mix-team VR1/VR2 speelt oefenwedstrijd tegen Zeelandia Middelburg VR1

Zaterdag speelde een team dat was samengesteld uit speelsters van VR1 en VR2 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg VR1. Op het kunstgras in Middelburg werd het een gelijk opgaande strijd. MZC begon goed aan de wedstrijd en creëerde een veldoverwicht. Echte kansen leverde dat niet op. Wel van tijd tot tijd mooie combinaties. Na een sterk begin van MZC kreeg Zeelandia Middelburg wat meer greep op het spel en kon wat druk op de MZC-defensie zetten. Daar hielden Janis Hazebroek, Amy de Vlieger en Franka Verwest uitstekend stand; mede door de uitstekende coaching van laatste vrouw Judith Zweistra. Als er toch een keer een doelkans ontstond, was er altijd nog keepster Emmelie Verhoek, die een doelpunt voorkwam.
Vijf minuten voor de rust kwam MZC toch op achterstand. Aan de rechterkant van het veld gingen twee verdedigsters van MZC er vanuit dat de bal over de achterlijn zou rollen. Een speelster van Zeelandia Middelburg dacht daar anders over en pikte de bal nog op. Zij bracht de bal voor het doel, waar Emmelie Verhoek vervolgens kansloos gelaten werd: 1-0.
MZC liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. De ploeg die gecoacht werd door Wim Mulders en Judith Bruijnooge zocht vanuit de aftrap onmiddellijk de aanval, op jacht naar de gelijkmaker. Dat lukte op slag van rust. Vanuit het middenveld werd Romy Messemaker over de rechtervleugel diep gestuurd. Zij liet haar directe tegenstandster achter zich en leverde een strakke voorzet af. Veerle Kok liet de bal bij de eerste paal bewust lopen, waardoor de mee opgekomen Stella Vogelzang op tijd was om van dichtbij de gelijkmaker in de touwen te jagen: 1-1.

Na de rust kwam Zeelandia Middelburg sterk uit de startblokken. MZC werd in het eerste kwartier teruggedrongen in de verdediging. Het kwam nauwelijks toe aan aanvallende acties. Emmelie Verhoek moest meerdere malen reddend optreden en deed dat bekwaam.

Na die eerste moeilijke fase na rust kwam MZC weer beter in de wedstrijd. De speelsters vonden elkaar weer wat makkelijker. De strijd vond veelal plaats op het middenveld, waar Marjolein Verhoek, Stella Vogelzang en Daniëlle Boogert menig pittig duel moesten aangaan. Ook Amy de Vlieger schuwde de strijd niet tegen een zeer vaardige tegenstandster. De scheidsrechter, die erg veel toeliet, had zijn handen vol om alles onder controle te houden. Hij besloot halverwege de tweede helft om Marjolein Verhoek voor 10 minuten naar de kant te sturen. Een kwartier voor tijd zette MZC een prachtige aanval op over de linkerkant. Via Wendel van Moort, Stella Vogelzang en Anouk Verwest kwam de bal bij Romy Messemaker, die goed positie gekozen had. Zij ging op de goal af en zag de totaal verkeer geraakte heel zacht aan de goede kant van de paal het doel in rollen: 1-2.
MZC liet vanaf dat moment zien die voorsprong niet meer weg te zullen geven. Over het hele veld werd voor elke meter gestreden; de teamspirit was geweldig. De zege werd uiteindelijk veiliggesteld. Dit gelegenheidsteam liet een goede indruk achter. Al met al een nuttige oefenwedstrijd.