MD1 wint bekerthriller

Gisterenavond stond eindelijk de bekerwedstrijd tegen Yerseke MD1 op het programma, een echte topper want Yerseke bleek in de najaarscompetitie te sterk voor alle tegenstanders en zij werden dan ook zonder puntverlies kampioen. Voor onze meiden betekende dat twee nederlagen, thuis werd het 2-6 en uit 3-2. MZC was dus uit op revanche en onder perfecte omstandigheden konden we aan de wedstrijd beginnen. Het hoofdveld van MZC lag er prima bij, de selectie was compleet en fit en de tribune vol met familie, kennissen en speelsters van de andere meiden en dames teams.

De meiden van MD1 begonnen meteen heel scherp aan de wedstrijd wat vanaf de aftrap bijna in de 1-0 resulteerde, helaas ging het schot van Leila net voorlangs. Maar de trend was gezet, vanaf dat moment was er maar een ploeg die voetbalde wat resulteerde in de ene na de andere kans voor MZC. Maar de bal wilde er maar niet in. Yerseke kwam maar niet van eigen helft af en het was MZC die maar bleef aanvallen en met Leila, Anouk en Veerle in de voorhoede bleven de kansen zich voordoen.

Door het sterke spel van Gerlieze, Kim en Isabel op het middenveld was er geen kans voor Yerseke om van eigen helft af te komen. Tot in de 20e minuut Yerseke de enige kans in de eerste helft wist uit te spelen en MZC op een 0-1 achterstand zette. Na deze achterstand volgde een kleine dip in het spel van MZC en werd het tijd wat vers bloed te brengen en dus kwamen Carolijn, Myrthe en Lynn binnen de lijnen. Hiermee kwam MZC weer beetje bij beetje terug in de wedstrijd. Helaas resulteerde dat niet echt tot grote kansen voor de rust.

In de rust hebben wij, Abco en Erik, de meiden maar een ding mee kunnen geven; strijd, strijd en nog eens strijd, dat zal het verschil gaan maken! De meiden gaven aan in dezelfde opstelling als de eerste helft te willen starten en op een wijziging na hebben we dat ook gedaan. Alleen de zeer sterk spelende Elaine verhuisde van rechtsback naar linkshalf om zo meer voetballend overwicht op het middenveld te creëeren. Daardoor kon Lynn naar de rechtsback positie verhuizen en was de verdediging met Kris, Nienke en Indy weer op orde.

De tweede helft begon MZC precies als de eerste helft. Het werd wederom eenrichtingsverkeer naar het doel van Yerseke. De ene naar de andere kans werd gecreëerd maar nog steeds mocht de bal er niet in, dit ook door zeer goed keeperswerk van de keepster van Yerseke, die net als onze Leila is geselecteerd voor een aantal KNVB-trainingen. Net op het moment dat Abco en Erik alles of niets wilde gaan spelen, maakte de altijd alerte Anouk de 1-1.

Nu kwam het geloof op een bekerstunt eindelijk bij iedereen boven, en met de wissel van Carolijn voor Veerle kregen we vers bloed in de aanval. Veerle had inmiddels de verdediging helemaal lam gespeeld en had niet 1x buitenspel gestaan! MZC bleef aanvallen via Leila, Kim, Gerlieze en Elaine en na een slecht weggewerkte bal door de verdediging van Yerseke wist Carolijn de bal keihard tegen de touwen te werken 2-1! Met nog 5 minuten te spelen moest MZC nu de voorsprong gaan verdedigen. Door Kim en Kris te wisselen, die waren inmiddels helemaal leeg gespeeld door de vele meters die ze hadden moeten maken en vers bloed te brengen met Myrte en Ninah wist MZC het achter dicht te houden met aanvoerster Nienke en slot op de deur Indy voorop in de strijd. 1 minuut voor tijd leek het toch nog 2-2 te worden maar met een katachtige reflex wist Yara haar doel toch schoon te houden en ging MZC er dik en dik verdiend met de overwinning vandoor! Op naar de kwartfinale! Een geweldige prestatie van een geweldig team waar de trainers Abco en Erik zeer trots op zijn!

Ga zo door meiden, het zou zo maar een zeer mooie lente kunnen worden!