Leuke oefenpartij voor VR2

Zaterdag stond voor MZC’11 VR2 een vriendschappelijke wedstrijd op het programma. Tegenstander was het combinatieteam van Tholense Boys/WHS VR1. Omdat de selectie van VR2 om diverse redenen verre van volledig was, werd een beroep gedaan op een viertal speelsters van MB1. Zij lieten in de wedstrijd zien probleemloos mee te kunnen in VR2.

De wedstrijd begon met het aftasten van elkaar. Tholense Boys/WHS deelde een paar speldenprikken uit, maar de verdediging van MZC kon steeds op tijd onheil voorkomen. In de 10e minuut moest keepster Ilse Kloet alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Zij dook vol overtuiging op de bal, voordat de spits van de tegenstander tot een schot kon komen. Vanaf dat moment kreeg MZC steeds meer overwicht in de wedstrijd. Met name Cynthia Boogert liet op de linkervleugel zien gevaarlijk te kunnen zijn. In de afwerking miste zij nog wat scherpte. Op de rechtervleugel zorgde B-junior Zola van der Zwart ook steeds voor dreiging. De ervaring van spits Bianca van der Helm, die na lange afwezigheid weer haar eerste wedstrijd speelde, zorgde er voor dat de vleugelspeelsters regelmatig goed aan het werk gezet werden.

In de 22e minuut kwam MZC op voorsprong. Bianca v.d. Helm was naar links uitgeweken en wist de bal strak voor het doel te brengen. Daar had Zola v.d. Zwart goed positie gekozen en kon de perfecte voorzet eenvoudig binnenschieten: 1-0. Een prachtig doelpunt. MZC verslapte niet na deze treffer. Het bleef de aanval zoeken. Dat gebeurde regelmatig onder impulsen van het centrale duo Nelleke Neele en de goed spelende B-junior Daniek Lafeber. Zij zorgden er voor dat Tholense Boys/WHS nauwelijks gevaarlijk kon worden. Op het middenveld zorgde Suzanne Vogel voor rust en controle over het balbezit. In de 27e minuut werd de score verdubbeld. Aan de rechterkant werd geprobeerd een aanval op te zetten, maar het was er erg vol. Suzanne Vogel kon niet tot een combinatie komen en besloot zelf een doelpoging te wagen. Met haar sterke linkerbeen krulde zij de bal over de keepster in de verre hoek: 2-0. Sporadisch kwamen de bezoeksters in de buurt van het strafschopgebied van MZC. Nelleke Neele hield haar defensie goed georganiseerd en gezamenlijk maakten de verdedigsters elke aanval onschadelijk. MZC kreeg nog diverse mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar inzetten van Cynthia Boogert en Bianca v.d. Helm misten kracht en/of precisie. Voor rust werd niet meer gescoord.

Na de rust ging MZC aanvankelijk door op de ingeslagen weg. Het zocht naar voetballende oplossingen. Via combinatievoetbal moest de tegenstander worden afgetroefd. Aan de rechterkant liet B-junior Nicole Heikamp zien zeer balvaardig te zijn. Zij speelde onbevangen. Regelmatig haalde zij de achterlijn. Haar voorzetten bereikten spits Bianca v.d. Helm net niet. Ook de voorzetten van de linkerkant misten de nauwkeurigheid of de snelheid. In de 60e minuut besloot Bianca v.d. Helm om op haar kenmerkende wijze zelf voor haar kansen te gaan. Zij wurmde zich met de bal aan de voet door de defensie van de gasten en liet de keepster met een geplaatst schot kansloos: 3-0.

Daarmee was de wedstrijd beslist. Vanaf dat moment zakte het spelniveau van MZC. Steeds vaker mislukte een pass of werd er teveel met de bal gelopen, waardoor combinaties mislukten. Het werd allemaal wat rommeliger. Tholense Boys/WHS kwam daardoor weer wat meer in de wedstrijd. Uit een counter ontstond een enorme kans voor Cynthia Boogert, die alleen op de keepster kon afgaan. Haar inzet ging helaas over het doel. Niet veel later, in de 70e minuut, had Cynthia Boogert wel succes. Met een lage schuiver bracht zij de stand op 4-0. In de slotfase kwamen de tegenstandsters toch nog een beetje terug. Een aanval die door MZC leek afgeslagen, leverde alsnog balbezit op voor de bezoekers. Een doelpoging van afstand leverde succes op. Keepster Ilse Kloet zag de bal over haar heen in het doel belanden: 4-1. Niet veel later moest Ilse Kloet handelend optreden om een tweede tegentreffer te voorkomen. Dit ging wel ten koste van een overtreding net buiten het strafschopgebied. De toegekende vrije trap leverde geen doelpunt op. De eindstand verscheen 10 minuten voor tijd op het bord. Een van de aanvalsters van Tholense Boys/WHS wist zich bij de achterlijn te ontdoen van haar directe tegenstandster en kon op het doel afgaan. Uit een onmogelijke hoek wist zij de bal toch nog achter Ilse Kloet te krijgen: 4-2.
Het werd een nuttige oefenpartij als voorbereiding op de competitiewedstrijd van volgende week tegen Serooskerke VR1.