Gelijkspel MZC 2 tegen Axel 2

Na lange tijd geen competitievoetbal speelde MZC 2 afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Axel. Een kleine selectie, een onbespeelbaar veld… toch pakte de ploeg van trainer Kees Verwest weer een puntje in de strijd om lijfsbehoud.

Na eerst wat heen en weer gebel over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd werd er toch besloten door Axel dat er gevoetbald kon worden en reisden we af naar Zeeuws-Vlaanderen. Doordat we met wat blesures zaten en spelers die op vakantie waren, hadden we geen grote selectie. Maar met het doorschuiven van Roy Snijders, Leon Sinke en Nino van der Niet vertrokken we toch met dertien spelers.

Zo starten we deze wedstrijd om half drie op een eigenlijk onbespeelbaar veld (glad, bevroren en stukken half ontdooit) zodat er eigenlijk gewoon geen goed voetbal mogelijk was. Daardoor werd dit ook een wedstrijd met voornamelijk alleen maar diepe ballen naar voren waardoor de verdedigers alle moeite hadden om zulke ballen fatsoenlijk te kunnen aannemen waardoor er alle gevaar voor beide doelen ontstond.

Na een half uur spelen gaat Ricky de Bil goed door op rechts. Hij geeft een scherpe voorzet die een verdediger van Axel snoeihard bij zijn eigen doelman binnen kopt 0-1.

Na de aftrap van dit doelpunt is het gelijk weer raak voor onze jongens. Na het onderscheppen van de bal wordt deze gelijk naar voren geschoten en belandt bij Thomas van der Linde, die neemt de bal aan, draait gelijk door en schiet de bal prima binnen 0-2.

Een paar minuten later komt de bal weer bij Thomas en verschijnt hij vrij voor de keeper… helaas verdwijnt de bal naast het doel.

Vanaf dat moment gaat de tegenstander wat meer druk zetten en krijgen ze ook wat meer mogelijkheden. Maar door schitterend keeperswerk van Jeffry Janson blijven we aardig overeind.

Toch is het Axel dat net voor rust de aansluitingstreffer maakt (na balverlies van ons en niet mee terugverdedigen). De vrijstaande Axel-speler kan zo eenvoudig een voorzet bij de tweede paal binnen tikken: 1-2.

Na de rust is er eigenlijk niet veel fatsoenlijk voetbal te zien. Met alleen maar wegglijdende spelers komt men aan beide zijden niet toe om een goed lopende aanval op te zetten.

Na een uur spelen komt een ver naar voren getrapte bal van Axel bij de linkerspits. Deze passt de bal voor het doel bij een vrijstaande speler: 2-2.

Beide teams spelen het laatste half uur met veel strijd en inzet om toch nog te proberen om deze wedstrijd in winst om te zetten, wat aan beide kanten toch ook nog leidt tot mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is in een van de laatste minuten voor de sterk in de spits spelende Leon Sinke (niet van de bal te krijgen) die zijn schot in de handen van de keeper ziet verdwijnen.

Dus staat er na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter een gelijke stand op het scorebord.

Leider Gert de Jonge: “Een dik compliment voor de enorme inzet en vechtlust voor onze jongens. Dat in een wedstrijd met eigenlijk een onbespeelbaar veld.”

OPSTELLING: Jeffry Janson, Jeroen de Ruiter, Remon de Jonge, Rehan Saif, Niels Schot,     Ricky de Bil, Jerome Enser, Thomas van der Linde, Robin in ‘t Hout, Steven Bal (75.Roy Snijders), Leon Sinke.