KUNSTGRAS

Opening:
Een mooie dag was het. Het kunstgras veld dat officieel werd geopend door wethouder Ad Verseput en oud-international Ben Wijnstekers en een 2-1 overwinning op het gepromoveerde Hellevoetsluis. Lees hier het hele verslag.Week 8 / 9:
De doelen zijn geplaatst en de eerste trainingen zijn inmiddels al op het kunstgras afgewerkt.


Week 7:
De hekken en de ballenvangers zijn gezet en het kunstgras kan aangebracht worden. Dit neemt +- 2 weken in beslag voordat alles netjes op zijn plaats ligt.
Week 6:
Deze week hebben ze de hekken rondom het veld geplaatst. Ook is er in de geluid/lichtwal een tribune aangebracht van +- 20m. De sporttechnische laag is klaar om gekeurd te worden. Als deze laag goed gekeurd wordt staat er vanaf volgende week het aanbrengen van het kunstgras op het programma. Ook wordt er dan begonnen met het aanbrengen van de ballenvangers.

Week 5:
Week 5 staat in het teken van het leggen van de betonplaten rondom het veld en het afwerken van de asfaltering langs het veld. Ook is de geluid-/lichtwal aan de kant van de lange blokweg goed zichtbaar. Volgende week wordt er begonnen met het afwerken van de sporttechnische laag.
Eind van de week:Begin van de week:

Week 3/4:
In de 3e week is het gehele veld afgegraven en deels aangevuld met geel zand. Dat is de 1e onderlaag van het nieuwe veld. Alle tussenliggende lagen worden door SGS gekeurd. De KNVB heeft MZC geadviseerd de afmetingen van het veld aan de internationale norm te laten voldoen. De afmetingen van het veld zal nu 105m x 68m worden. In week 4 is ook begonnen met de aanleg van het asfalt rondom het veld.Week 1/2:
De 1e en 2e week stonden vooral in het teken van voorbereiden en het verwijderen van het oude hockeyveld. Het verwijderen van het oude hockeyveld is door de gemeente meegenomen in de opdrachtverstrekking aan de aannemer. Omdat MZC 6 juni nog de laatste wedstrijd van de nacompetitie moest spelen konden de werkzaamheden aan het hoofdveld pas om maandag 8 juni beginnen. In deze 2e week is de ondergrond van het oude hockeyveld afgegraven en opgeslagen op het parkeerterrein van MZC. Deze ondergrond wordt straks hergebruikt voor de nieuwe kunstgrasmat op het hoofdveld. Ook het afgraven van de bestaande natuurgrasmat is in deze week begonnen.