MZC’11 MO17-1 blijft op koers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yara Tolhoek

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Cluzona op het programma. De lijst met afwezigen was helaas nog steeds redelijk lang met de blessures van Amy Johnson, Tess Ruijtenberg en Gaby Wagenaar. Noa de Vlieger mocht met VR2 mee om hen te helpen. Wel was er ook nog goed nieuws van de ziekenboeg, Yara Tolhoek sloot voor het eerst dit seizoen aan bij de selectie nadat er in september een botsplinter uit haar enkel verwijderd was. Verder werd van MO15-2 Luna Pekaar opgeroepen.

MZC begon dus met Yara Tolhoek in het doel, Neneth Sy en Kris Papeveld op de backs het centrum bestond eindelijk weer na een aantal weken uit het vaste duo aanvoerster Luna Xausa en Britt Vroegh. De afgelopen weken was de positie van Britt zeer goed waargenomen door Elke Lievense. Het middenveld starte met Elke Lievense, Gerlieze Schot en Audrey de Bruine. In de aanval debuteerde Luna Pekaar in de spits en zij werd geflankeerd door May-Britt Berrevoets en Julia Bos.

MZC startte goed aan de wedstrijd, er werd redelijk geconcentreerd gespeeld en goed overgespeeld. Dit resulteerde al vrij snel in kansen voor de thuisploeg. Na 12 minuten was het dan ook al raak en maakte Audrey de Bruine met haar eerste goal van het seizoen er 1-0 van! MZC bleef goed spelen en achterin kwamen we nauwelijks in de problemen op 1 keer na. De tegenstander kwam 1 op 1 met keepster Yara Tolhoek te staan maar die liet zien het keepen nog niet verleerd te zijn en wist met de punt van haar schoen de bal tot een corner te verwerken. Door deze redding wist MZC met een magere voorsprong te gaan rusten.

In de rust wat kleine wisselingen gedaan, zo kwam Anne van de Oosterkamp voor Kris Papeveld op de back en Indya van Oeveren voor Luna Pekaar. Verder wederom nog eens aangegeven niet te verslappen na de rust zodat er geen zelfde problemen als vorige week zouden ontstaan. MZC startte scherp en na 2 minuten wist Julia Bos de 2-0 binnen te schieten. MZC zat op rozen zo leek het. Maar waarom valt nog steeds niet te begrijpen na de goal sloop de onrust terug in de ploeg. Er werd rommelig gespeeld en slordig uitverdedigd waardoor er onnodig een hoekschop werd weggegeven. Uit deze hoekschop wist Cluzona te scoren waardoor de marge naar 1 goal verkleind werd. 2-1. MZC bleef rommelig spelen en Cluzona kreeg kleine kansjes. Tot de 66e minuut waarin Gerlieze Schot met de bal aan haar voet in de zestien gevloerd werd. Penalty! terecht natuurlijk maar aangezien er ook geen protesten van Cluzona kwamen was het overduidelijk. Een mooie klus voor aanvoerster Luna Xausa, die de bal hard tegen het net achter de keepster knalde! 3-1. Zou MZC met deze goal de rust weer een beetje terug vinden? Ja er werd weer beter gevoetbald en daardoor ontstonden er weer kleine kansjes. Cluzona wist ook nauwelijks meer van de eigen helft weg te komen. In de 75e minuut werd de wedstrijd definitief beslist, door een perfect uitgevoerde hoekschop. Gerlieze Schot nam de hoekschop kort op May-Britt Berrevoets die de bal direct terug kaatste op de gouden linker van Gerlieze. Zij twijfelde geen moment en schoot de bal vanaf de punt zestien over de keepster de kruising in! 4-1. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week wacht de derby tegen MZC’11/WIK’57 MO17-2, die vorige keer kansloos verloren ging. Zouden de meiden deze keer wel voldoende concentratie op kunnen brengen om dit tot een goed einde te brengen? We gaan er achter komen 😉