JO15-1 eindelijk van de nul af !

In de thuiswedstrijd tegen DVO’60 heeft MZC’11 JO15-1 het eerste punt van dit seizoen gepakt. Al geruime tijd bungelt het team onderaan in de ranglijst en had het, na zeven competitiewedstrijden, nog geen enkel punt gepakt. Toch ging het spel van de jongens de afgelopen weken zienderogen vooruit en werden er tijdens de laatste wedstrijden wel degelijk kansen gecreëerd. En als je dan weet dat tegenstander DVO’60, in hetzelfde aantal competitiewedstrijden, tot nog toe zeven punten heeft behaald en vier verloren wedstrijden heeft gespeeld, dan groeit toch het vertrouwen dat het deze wedstrijd wellicht mogelijk is om van de nul af te komen.

En met die gedachte in het achterhoofd zette het team direct na het eerste fluitsignaal flink druk. De tegenstander was echter niet naar Zierikzee gekomen om punten te laten liggen dus ook zij besloten tot deze tactiek. In de negende minuut van de wedstrijd lukte het Jesse echter om het doel te vinden en daarmee MZC’11 op voorsprong te zetten. Over en weer zijn er kansen maar er volgen verder geen doelpunten in de eerste helft en zo gaat MZC’11 met de 1-0 de rust in.

Vijf minuten na rust is MZC’11 genoodzaakt om een wissel in te brengen omdat Niels tijdens een duel een blessure oploopt. Rico komt in het veld en het spel wordt hervat. Slechts luttele seconden daarna lukt het DVO’60 om het doel van MZC’11 te vinden en geeft het scorebord 1-1 aan. Even hangen de kopjes omlaag maar gelukkig wordt er herpakt en gaan de jongens er weer vol voor. Frisse jongens Ricardo en Stef komen 15 minuten voor tijd van de bank en vervangen Julian en  Sem de Graaf maar helaas lukt het niet om de stand nog te veranderen en uiteindelijk moet MZC’11 JO15-1 genoegen nemen met een gelijkspel.

Het team is daarmee nog altijd hekkensluiter, maar nu wel met één punt!

JO15 29okt2016

mzc-29okt2016              mzc-29okt2016

Opstelling MZC’11 JO15-1 : Mick Blom, Duncan Canters, Sem de Graaf (Ricardo Duinhouwer/55e minuut), Julian Duinhouwer (Stef Koster/55e minuut), Niels Noordijk (Rico Vrijland/40e minuut), Nick Ravia, Stijn Ravia, Lucas van Beveren, Sem van der Linden, Jesse van der Vlies, Rafael van Vossen.