MZC’11 VR2 verrast koploper Dauwendaele VR1

Deze week stond de lastige uitwedstrijd tegen koploper Dauwendaele VR1 op het programma. De ploeg uit Middelburg staat bekend als een goed voetballende ploeg. In de thuiswedstrijd bleek MZC echter niet geheel kansloos. De uiteindelijk kleine nederlaag van destijds bood voldoende aanknopingspunten voor de return.

Er werd gekozen voor dezelfde strategie: Sanne Timmerman moest er weer voor zorgen dat de gevaarlijke rechterspits van Dauwendaele niet in het spel kon voorkomen. Een opdracht die Sanne met verve uitvoerde.
MZC begon goed aan de wedstrijd. In de spits stond Ellen Boot na langdurig blessureleed voor het eerst weer op het wedstrijdformulier. Daarmee werden de aanvallende mogelijkheden weer wat groter. Via combinaties met Anouk Verwest en Bianca v.d. Helm werd het dreigend voor het doel van Dauwendaele. Echte doelkansen leverde het niet op. Dauwendaele kwam een paar keer gevaarlijk door via de snelle linkerspits. Gelukkig voor MZC werd steeds geen goede voortzetting gevonden.

Na een kwartier spelen moest MZC een flinke tegenvaller incasseren. Bij een actie liep Ellen Boot opnieuw een zware knieblessure op. Dat doorkruiste de aanvallende intenties volledig. Het spelbeeld kantelde ook. Dauwendaele nam wat meer het initiatief, maar de zwart-witte defensie stond goed. Tot gevaarlijke doelpogingen kon de thuisploeg nauwelijks komen. En dan was daar altijd nog keepster Ilse Kloet, die een goede partij stond te keepen. Slechts een keer werd zij omspeeld, maar toen was Charlotte v.d. Velde attent en kon in extremis een doelpunt voorkomen.
Ook MZC kreeg doelkansen. Eerst was er een vrije trap van de jarige Michèle de Jonge die maar net naast het doel ging. Niet veel later mondde een mooie aanval over de rechterflank uit in een prachtige voorzet van Mayka Schotman. Anouk Verwest dook slim op bij de eerste paal en kon bijna de keepster verrassen. Zij raakte de bal net niet goed genoeg. Op slag van rust was het toch raak. MZC zette nog een keer aan en de verdediging van Dauwendaele kreeg de bal niet goed weg. Uiteindelijk was het Ellen Bijzet die met een bekeken schot de keepster het nakijken gaf: 0-1. Een mooie opsteker om de rust mee in te gaan.

Na de rust een iets veranderde veldbezetting. Om voorin iets meer stootkracht te krijgen werd gekozen voor een 4-3-3 opstelling. Bianca v.d. Helm ging centraal in de spits spelen. Een aanval over rechts met Michèle de Jonge leverde een mogelijkheid op bij de eerste paal. Bianca v.d. Helm zag haar inzet vervolgens op het dak van het doel belanden. Dauwendaele probeerde wat meer het initiatief te nemen en dat leverde een aantal hoekschoppen op. Deze werden allemaal onschadelijk gemaakt door de verdediging van MZC, die prima stond. Halverwege de tweede helft kwam MZC weer wat onder de druk uit. Dat resulteerde in een tweede treffer. Recht voor het doel kwam de bal bij Judith Zweistra, die een schot waagde. Het niet al te harde schot verdween via de binnenkant van de paal in het doel: 0-2.

In het restant van de wedstrijd bleek MZC over de juiste teamspirit te beschikken. Met veel strijdlust en inzet werd de voorsprong verdedigd. Op het middenveld werd de opbouw van Dauwendaele steeds goed onderbroken door Mayka Schotman, Ellen Bijzet en Judith Zweistra. Aanvallen leidden zo zelden tot een doelpoging. Wel tot hoekschoppen. Een keer werd na een hoekschop van Dauwendaele de bal van de lijn gehaald. Dat was wel het meest hachelijke moment voor MZC. Verder was het steeds Ilse Kloet die zich goed opstelde en elk gevaar onschadelijk maakte.
Het verlossende eindsignaal zorgde voor grote vreugde. De 2-0 overwinning was een prachtige teamprestatie.
Volgende reist VR2 weer af naar de hoofdstad voor een wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg VR1.