Suzanne Vogel schiet MZC’11 VR2 naar overwinning

Na de zure nederlaag van vorige week was VR2 vast van plan dat deze week recht te zetten. Slachtoffer van deze dadendrang moest Nieuwedorp VR1 worden. Tegen deze tegenstander was in de eerste competitiehelft onnodig puntverlies geleden. Reden te meer om dat geen tweede keer te laten gebeuren.

Het begin van de wedstrijd was erg nerveus. Er werd over en weer veel balverlies geleden en goede combinaties werden door beide ploegen niet op de mat gelegd. Het spel oogde erg rommelig. Nieuwdorp probeerde keer op keer met lange ballen de snelle spits te bereiken. De defensie van MZC stond steeds goed opgesteld en kon elk gevaar tijdig afwenden.

De enkele keer dat de bal er toch doorheen kwam, stond keepster Ilse Kloet op haar post om zo een tegentreffer te voorkomen. Het vier mans middenveld van MZC slaagde er niet in om het spel zodanig te verdelen dat de spitsen gevaarlijk konden worden. Een paar hoekschoppen werden wel geforceerd. In de 28e minuut leidde dat tot een treffer. Bianca v.d. Helm trapte een hoekschop van de rechterkant. De defensie van Nieuwdorp lukte het niet om de bal adequaat weg te werken. Suzanne Vogel stond op de goede plaats om de bal achter de kansloze keepster van Nieuwdorp te schieten: 1-0!
Een bevrijdende treffer, zo hoopte het hele MZC-kamp. Dat bleek niet echt het geval; het spel bleef zeer pover en Nieuwdorp kon regelmatig op de helft van MZC doordringen. Dat leverde een keer bijna de gelijkmaker op. Jolien Berghout, die goed debuteerde, kon met een prima tackle voorkomen dat de spits van Nieuwdorp een grote kans kreeg. Ook moest Ilse Kloet nog een keer met een uiterste inspanning een goed ingeschoten bal uit haar doel tikken. Aan de andere kant kon Bianca v.d. Helm na goed doorzetten nog wel tot een schot komen, maar dat wat te krachteloos om de keepster te verontrusten. Ruststand 1-0.

Na de rust wilde MZC met een iets aanvallender opstelling proberen de voorsprong uit te breiden. In de spits keerde routinier Jaimy van Leersum terug na langdurig blessureleed. Dat zou moeten leiden tot meer balbezit in de voorhoede. Kort na rust kwam er echter al een kink in de kabel. Bij balverlies na een ingooi aan de linkerkant lag de hele rechterkant van de verdediging open. Nieuwdorp profiteerde daar goed van en kon eenvoudig de gelijkmaker achter keepster Ilse Kloet in de touwen knallen: 1-1. Een fikse tegenvaller!
Er ontwikkelde zich een echte wedstrijd, waarbij mogelijkheden aan beide kanten ontstonden. Nieuwdorp kreeg een enorme kans toen er verkeerd werd uitverdedigd. Gelukkig voor MZC ging het schot net naast een bijna leeg doel. Uit een hoekschop van Nieuwdorp volgde een flinke scrimmage voor het doel van MZC, dat de bal maar niet weg kreeg. Een schot van Nieuwdorp belandde hard op de paal. Dat was even schrikken.

Ook MZC kreeg kansen. Bianca v.d. Helm wist met een listig passje Jaimy van Leersum te vinden, die de keepster bijna verraste met haar inzet. Een treffer leverde het niet op. MZC probeerde in het laatste deel van de wedstrijd vol voor de winst te gaan. Dat leverde enkele hoekschoppen op, die niet tot een doelpunt konden worden gepromoveerd. Nieuwdorp kwam er af en toe gevaarlijk uit met hun snelle voorwaartsen. Gelukkig gebeurde dat te onnauwkeurig. Met nog zo’n 10 minuten te spelen veroverde MZC op het middenveld de bal. Op de linkerflank werd de geheel vrijstaande Suzanne Vogel bereikt. Suzanne VogelZij had een heel vrij veld voor zich en maakte daar goed gebruik van. Op de rand van het zestienmetergebied besloot zij een poging te wagen. Gedragen door de wind zeilde de bal over de keepster in het doel: 2-1. Een prachtig doelpunt.

In het restant van de wedstrijd was MZC nog dichtbij een derde treffer. Een vrije trap van Bianca v.d. Helm stuitte via de onderkant van de lat uit het doel. De rebound kon ook niet in een treffer worden omgezet. Zo eindigde de wedstrijd in een zwaarbevochten 2-1 overwinning.

Over twee weken wacht de lastige uitwedstrijd tegen koploper Dauwendaele VR1.