Wedstrijdverslag MZC’11 MC1 – MZC’11 MB1

Alweer twee weken geleden op 16 januari ging helaas het MB1 toernooi niet door waar MC1 ook aan mee mocht doen. Om toch te kunnen spelen werd er een oefenwedstrijd tussen MC1 en MB1 geregeld. Een mooie test voor de MC1 die voor de winterstop alles gewonnen had dus een beetje echte tegenstand kon geen kwaad.

MC1 had een bijna complete selectie, alleen Femke Groenevelt, Indya van Oeveren en Nienke in ’t Anker ontbraken. Daarom werden MD1 speelsters Yaiza Berrevoets en Elaine Fertoute bij de selectie gehaald. MC1 had maar een opdracht en dat was niet overlopen worden door een op papier veel sterkere tegenstander.

De wedstrijd begon en beide teams maakte al snel duidelijk dat er ondanks het vriendschappelijke karakter het toch echt maar om een ding ging, winst! Beide teams kregen in de begin fase een paar goede kansen met aan MC1 kant Gerlieze Schot en Leila Kordic. Aan de kant van MB1 kwam het meeste gevaar over de rechterkant met Vera Muste en Paula Meganck. Vooraf hadden zowel Merel Kraaijenbrink en Paula Meganck een persoonlijke bewaakster gekregen want in de ogen van de MC1 trainers zijn deze onder 21 speelsters de gevaarlijkste bij MB1. Merel werd gekoppeld aan Indy Kristalijn en Paula aan Kim Bouterse. De laatste viel helaas al na 10 minuten geblesseerd uit met een hamstring blessure. 10 minuten voor de rust wist MB1 een kans te verzilveren via een mooie goal van Vera Muste 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust ging MC1 haar eigen spel spelen en werd het voetballend de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een aantal kansen voor May-Britt Berrevoets en Carolijn Visser. Helaas gingen deze er niet in. 10 minuten voor tijd was het MC1 topscoorder Gerlieze Schot die met een geweldige goal MC1 dikverdient naast MB1 zette. Het was nu zaak om dit punt vast te houden. Verdedigend speelde MC1 zoals zovaak heel goed, onder leiding van aanvoerster Luna Xausa en backs Yaiza Berrevoets en Kris Papeveld kwam MC1 eigenlijk niet in de problemen. Tot 1 minuut voor tijd toen MB1 spits Merel Kraaijenbrink voor het eerst vrij gelaten werd en zij de wedstrijd kon beslissen voor MB1 1-2.

Voor MC1 was dit een zeer leerzame wedstrijd waarin ze hebben laten zien ook dit niveau prima aan te kunnen, voetballend zelfs de beter was en nauwelijks hinder ondervinden van het fysieke verschil van in sommige gevallen meer dan 3 jaar! Knappe prestatie MC1, als jullie zo de volgende competitie helft in gaan heb ik weer alle vertrouwen in goede resultaten.