MZC’11 MC1 beslist wedstrijd in 6 minuten!

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke competitie wedstrijd tegen Dauwedaele MC1 op het programma. Op papier een lastige wedstrijd, in de uitwedstrijd in oktober had MZC veel moeite met het fysieke spel van Dauwedaele. MZC kon voor het eerst sinds weken beschikken over een complete selectie waar Audrey de Bruine eindelijk weer speelminuten mocht gaan maken na 2 maanden blessure leed. Verder werden Elaine Fertoute, Indya van Oeveren en Carolijn Visser bij de selectie gehaald dit omdat er binnen de selectie wel meerdere licht geblesseerde waren.

De wedstrijd begon met de aftrap voor Dauwedaele die direct onderschept werd door Gerlieze Schot die Leila Kordic over de linkerflank weg wist te sturen, Leila kwam alleen voor de keepster en liet haar direct kansloos. Zo stond het na slechts 20 seconden 1-0! De aftrap voor Dauwedaele volgde en er werd direct een lange bal naar voren gegeven. Deze belande bij laatste vrouw Luna Xausa en zij dacht wat Gerlieze kan kan ik ook en zo geschiede. Met een lange bal werd Leila Kordic wederom over de linkerflank weggestuurd en er volgde wederom een goal uit. 2-0 na 1,5 minuut spelen. De volgende 2 aftrappen van Dauwedaele waren niet veel beter en er volgde nog 2 doelpunten. 1x was het Elaine Fertoute die makkelijk de 3-0 binnen kon schieten en daarna maakte Carolijn Visser de 4-0. Hiermee was de wedstrijd dus binnen 6 minuten beslist. Hierna volgde een wat mindere periode aan de kant van MZC, het middenveld stond te diep en daardoor kwam de verdediging onder druk te staan. Hierdoor werd de 4-1 binnen geschoten en MZC weer terug bij de les gebracht. Niet veel later was het Gerlieze Schot die met een afstand schot de stand op 5-1 bracht. Vlak voor rust wist Dauwedaele nog 5-2 te maken door wederom slordig veldspel van MZC. Ruststand 5-2

De tweede helft ging MZC er weer goed tegenaan. Na een paar minuten was het Kim Bouterse die een van de vele goede voorzetten van Julia Bos wist binnen te koppen bij de tweede paal 6-2. Niet veel later maakte Julia Bos 7-2 door een mislukte voorzet die over de keepster het doel in verdween. Het slot akkoord was voor topscoorder Gerlieze Schot die met haar 22e (in 9 wedstrijden!) de 8-2 op het bord zette. Dit was ook de eindstand. Op de foto bij dit verslag eens niet een van de doelpunten makers maar een stille kracht in de verdediging van MZC, Isabel de Broekert (voorstopper) was deze wedstrijd de beste speelster op het veld en regeerde achterin en was daarnaast ook steeds betrokken bij de opbouw van MZC.

Volgende week wacht een echte beproeving als de meiden van MZC’11 MC1 het mogen opnemen tegen Roosendaal MC1 die uitkomt in de hoofdklasse in strijd om de beker. De wedstrijd wordt om 09.30 uur afgetrapt op het hoofdveld van MZC’11, de meiden kunnen alle steun gebruiken in deze wedstrijd dus komt allen!
De week daarop mag MZC’11 om 12.30uur strijden om het kampioenschap in de 1e klasse. Uit bij Arnemuiden zal dan 1 punt genoeg zijn om kampioen te worden!!

MZC’11 MC1 – Dauwedaele MC1 8-2 (5-2)

Selectie MZC: Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Kris Papeveld, Femke Groenevelt, Audrey de Bruine, Kim Bouterse, Julia Bos, Kayleigh Bul, Gerlieze Schot, May-britt Berrevoets, Leila Kordic, Elaine Fertoute, Indya van Oeveren en Carolijn Visser.