MZC’11 VR2 komt weer niet tot scoren

In de wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Jong Ambon VR1 bleek opnieuw dat het maken van doelpunten een grote opgave is voor VR2. Al diverse wedstrijden in deze jaargang van de competitie was het veldspel zeker niet minder dan dat van de tegenstander. Scoren blijkt telkens weer een lastig karwei. In 9 wedstrijden werd slechts 6 keer het net gevonden.

MZC begon goed aan de wedstrijd en nam het initiatief. Aanvallen werden zowel over de linkerflank via Anouk Verwest, als over de rechterflank via Sanne Timmerman opgezet.
Dat gaf wel dreiging, maar leverde verder geen gevaarlijke kansen op.
De keepster van Jong Ambon kon moeiteloos de ballen die wel doorkwamen, opvangen.
Na een kwartier spelen waagde Suzanne Boot een schot van afstand. De bal ging richting linker benedenhoek, maar werd door de keepster onschadelijk gemaakt.
Aanvallend kwam Jong Ambon er ook geregeld uit. De zwart-witte defensie greep steeds op tijd in. De enkele keer dat aanvalsters van Jong Ambon een opening konden vinden in de laatste linie van MZC, greep keepster Ilse Kloet kordaat in. Zo leek de rust met een 0-0 stand bereikt te worden.

Het liep anders… Jong Ambon kwam 10 minuten voor de rust snel uit de verdediging. Hun rechterspits zette de MZC-verdediging op het verkeerde been en krulde de bal over de kansloze Ilse Kloet in het doel: 1-0. Dat was enigszins tegen de verhouding in. MZC probeerde vol overgave de stand nog voor de rust gelijk te trekken. Verder dan een paar gevaarlijke hoekschoppen en een vrije trap van Sanne Timmerman kwamen de bezoekers niet en gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.

Na de rust ging MZC meteen op zoek naar de gelijkmaker. Het team deelde een paar speldenprikjes uit, maar dat verontrustte Jong Ambon niet.

De thuisploeg kreeg steeds meer greep op het duel en kwam van tijd tot tijd gevaarlijk door. Keepster Ilse Kloet liet zien deze middag moeilijk te kloppen te zijn. Zij redde haar ploeg enkele malen goed.
Gaandeweg de tweede helft sloop er wat irritatie in de wedstrijd door negatieve reacties op genomen beslissingen. Duels werden hier en daar wat grimmiger. Het was jammer dat tot twee keer toe een handsbal in het eigen zestienmetergebied van Jong Ambon door de leidsman over het hoofd gezien werd. Daarmee werd MZC twee keer een strafschop onthouden. Die momenten hadden de wedstrijd kunnen kantelen. Het zat daarmee dus tegen.

Tien minuten voor tijd besliste Jong Ambon de wedstrijd. Een bal die in het strafschopgebied van MZC werd gebracht werd door Suzanne Vogel ongelukkig geraakt en kwam voor de voeten van de rechterspits van Jong Ambon terecht. Zij lepelde de bal handig over Ilse Kloet in het doel: 2-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.
MZC deed nog een verwoede poging om de hatelijke nul van het bord te krijgen. Het mocht niet meer baten. Met een inzet van Michèle de Jonge en nog een van Nelleke Neele lukte het nog bijna.

Jong Ambon bleef echter overeind en stelde de zege veilig. Eindstand 2-0.
Volgende week is VR2 vrij; over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen HVV’24 VR1 op het programma.

Archief foto uit de wedstrijd tegen Marjola Girls Vr1, gespeeld op 07-11-2015.