MZC’11 MC1 wint met dubbele cijfers

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Arnemuiden MC1 op het programma. Door de blessures van Leila Kordic en Aurdrey de Bruine moest MC1 wederom een beroep doen op een aantal extra speelsters. Van de MB1 sloten Elke Lievense en Kayleigh Bul aan. Verder werd de hulp nog ingeroepen van Elaine Fertoute uit MD1 en tenslotte werd Indy Kristalijn uit MC2 tijdelijk doorgeschoven naar MC1, zodoende toch weer 13 speelsters.

MZC begon nog wat onwennig aan de wedstrijd door de vele wisselingen en dit resulteerde al na 1 minuut in een grote kans voor Arnemuiden. Gelukkig schoot hun spits net naast het doel van Yara Tolhoek. Later zo blijken dat dit het eerste en laatste schot op het doel van MZC was deze middag. Door deze kans was MZC nu wakker en werd er begonnen met steeds meer druk zetten op de verdediging van Arnemuiden die er eigenlijk niet meer uit wisten te komen. Als snel resulteerde dit in de 1-0 en 2-0 beiden door de al weken in bloedvorm verkerende Gerlieze Schot (zie foto). MZC bleef aanvallen en er volgde meerdere kansen voor Maybritt Berrevoets en Kayleigh Bul helaas resulteerde dit niet in doelpunten. De 3-0 was misschien wel de knapste goal van deze middag, MD1 speelsters Elaine Fertoute werd ter hoogte van de middenlijn aangespeelt en zetten met een zogenaamde “zidane” 3 speelsters van de tegenstander voor gek waarna zij over de linkerkant kon opstomen naar het doel van Arnemuiden. Ter hoogte van de 16 kapte ze nog eens 2 verdedigers uit en zodoende stond ze alleen voor de keeper. Een hard schot onderkant lat volgde, een schitterende goal! Nog voor rust werd het ook 4-0 door zeer oplettend werk van gelegenheids spits Isabel de Broekert die een bal die door de keepter slecht verwerkt werd van dichtbij in kon tikken.

Na rust kwam de licht geblesseerde Kim Bouterse in het veld voor Elaine Fertoute en bijna direct vanaf de aftrap wist zij over de linkerkant de 16 in te rennen en in de korte hoek de 5-0 binnen te schieten. Nu was het duidelijk gebeurt met de tegenstander, die eigenlijk de rest van de wedstrijd achter de feiten aan bleef lopen. Over de sterkte rechterkant van MZC volgde de 6-0 door Julia Bos van buiten de 16 zo over de keeper. Laatste vrouw Luna Xausa werd doorgeschoven naar het middenveld en al snel pikte ook zij haar doelpuntje mee, met een hard schot werd het 7-0. Even later maakte Kayleigh Bul door goed doorgaan in de 16 de 8-0. Het slotakkoord was wederom voor Gerlieze Schot die met haar derde en vierde van de middag de 9-0 en 10-0 voor haar rekening nam. Een heerlijke wedstrijd waarin het hele team weer een goede prestatie heeft neergezet. Ga zo door meiden!