MZC MC1 wint bekerduel van Nieuwland MC1

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover en mocht MC1 het voor de eerste officiële wedstrijd (beker) van het seizoen meteen opnemen tegen de MC1 van Nieuwland. Meteen een goede test want Nieuwland speelt net als MZC’11 eerste klasse.

Voor deze wedstrijd was de selectie van MC1 aangevuld met Kayleigh Bul uit MB1 en Anna de Keijzer en Carolijn Visser uit MC2.

MZC begon zeer scherp want na 1 minuut kwamen we al op voorsprong na een snelle uitbraak over de linkerkant van Leila Kordic die een goede voorzet voor de voeten van Carolijn Visser wist te krijgen die direct binnenschoot. 1-0

Jammer genoeg wist Nieuwland bijna direct gelijk te maken uit een vergelijkbare aanval waarin MZC keepster Yara Tolhoek kansloos was. 1-1

Vanaf dit moment verliep de eerste helft wat rommelig, ballen werden van beide kanten blind naar voren getrapt en beide teams kwamen niet echt aan voetballen toe. Nieuwland wist wel een aantal keer zeer gevaarlijk door te komen over de zijkanten waar de backs van MZC Anna de Keijzer en Kris Papevelt het zeer zwaar tegen hadden. Gelukkig wisten voorstopper Isabel de Broekert en laatste vrouw Luna Xausa de boel goed dicht te lopen.

Vlak voor rust wist MZC weer gevaarlijk te worden over de linker kant en maakte Gerlieze Schot de 2-1. Dit was direct de ruststand.

De tweede helft starte MZC meteen fel en werd er veel beter samen gespeeld. Dit resulteerde in een tweede helft waarin Nieuwland eigenlijk niets meer in te brengen had en al snel wist rechtshalf Audrey de Bruijne de 3-1 binnen te werken waarna de wedstrijd gespeeld was. MZC bleef maar aanvallen over zowel links als rechts met veel goede voorzetten van Julia Bos aan de rechterkant maar de bal ging er maar niet in. Gerlieze Schot schoot meerdere keren net over of naast en aanvoerster Maybritt Berrevoets speelde de bal een paar keer net te ver voor zich uit zodat de keepster de bal op kon rapen. Uiteindelijk bepaalde Leila Kordic de eindstand op 4-1 door een bal die door Kim Bouterse op de paal geschoten werd goed binnen te lopen.

Al met al een prima eerste wedstrijd en als er a.s. Zaterdag van SC Gastel gewonnen kan worden betekend dit direct al de volgende ronde beker.