Twintiger Elderson fluit MZC 1

Het nacompetitieduel Heerjansdam 1 – MZC 1 staat zaterdag onder leiding van de 21-jarige Nieck Elderson. Elderson komt uit Zeeuws-Vlaanderen en is sinds 2009 actief als arbiter. De PZC besteedde in diverse afleveringen aandacht aan scheidsrechters en de reactie van rapporteurs. In januari 2012 wordt Elderson de maat genomen. Hij floot toen de derby HVV’24 – Axel. De rapporteur is vol lof. “Nieck Elderson is een jonge scheidsrechter die zich prima staande hield in deze beladen derby. Hij heeft een goede conditie en sprintsnelheid. De samenwerking met assistenten was prima. Hij zag elk vlagsignaal en reageerde daar ook op. Hij paste de voordeelregel prima toe. Het tweede doelpunt van HVV was daar een voorbeeld van.”Tegenover de PZC meldt de waarnemer bovendien: “Een speler van Axel kreeg geel en speelde op het randje. Hij bleef vervelend. De scheidsrechter vertelde terloops aan de trainer van Axel dat hij hem beter kon wisselen, anders zou die speler wellicht het einde van de wedstrijd niet halen. Prompt wisselde de trainer de speler.”De PZC meldt verder: “De jonge scheidsrechter straalt verder rust en kalmte uit. Het was een wedstrijd die op het scherp van de snede werd gespeeld, maar de arbiter had de ontmoeting in de hand.”
Elderson