Richard van de Rest leidt De Zwerver – MZC

Het nacompetitieduel tussen De Zwerver 1 en MZC 1 wordt geleid door Richard van de Rest uit Dordrecht. De Rest heeft ruime ervaring op top- en hoofdklasseniveau. Zaterdag 16 mei krijgt hij op sportpark De Schans assistentie van Daems en Venmans.

Tip aan de heren voetballers: na het fluitsignaal niet de bal wegtrappen! Zo lezen we op de websitewww.svdrechtsteden.nl dat Van de Rest de reputatie heeft dat hij volgens de regels fluit en vaak kaarten trekt. De Rest: “Ik doe dat wel altijd consequent. Iedereen mag en kan alles over mij zeggen en schrijven, maar niet dat ik inconsequent ben in mijn fluiten. Spelers, bestuurders, ze weten precies wat zij aan mij hebben. Als ik wordt aangesteld, valt mijn naam in de wedstrijdbesprekingen. Toch zijn er altijd weer spelers die in de tiende minuut onnodig een bal nog even dertig meter wegtrappen. Geel dus. Ik heb zo’n speler dan overigens nog wel even eerst gewaarschuwd. Ik heb altijd zo gefloten en zo zal ik altijd blijven fluiten. Zo heb ik ook de amateurtop gehaald.’’

Meer lezen over de arbiter? Zie www.svdrechtsteden.nl