MZC’11 VR2 eindigt op 2e plaats

Op de laatste speeldag van de competitie trad VR2 aan tegen Walcheren VR1. Beide teams stonden sinds de vorige speelronde gedeeld op de 2e plaats met 37 punten. MZC had een iets beter doelsaldo. Een van beide teams zou dus aan het eind van de competitie als 2e eindigen, de ander als 3e. Het beloofde een spannend duel te worden.

MZC begon de wedstrijd wat nerveus. Er werd aanvankelijk onrustig uitverdedigd, waardoor de opbouw moeizaam verliep. Walcheren begon wat beter aan de wedstrijd en zette meteen druk op de achterste linie van de thuisploeg. Gelukkig waren de voorwaartsen van Walcheren niet doortastend genoeg om echte kansen te creëren. De doelpogingen konden eenvoudig door keepster Mirthe Berrevoets onschadelijk gemaakt worden. Na de beginfase kreeg MZC steeds meer greep op de wedstrijd. Er ontstonden ook mogelijkheden. Anouk Verwest kreeg een grote kans om MZC op voorsprong te schieten, maar zij kreeg de bal niet langs de goed uitgekomen keepster. Ook een tweede mogelijkheid werd niet verzilverd. Toch hing een treffer in de lucht; Walcheren kwam steeds minder in de buurt van het doel van MZC. Een goede vrije trap van Bianca v.d. Helm ging maar net naast het doel. In de 35e minuut was het wel raak. Een mooie aanval door het midden bracht de bal bij Cynthia Boogert, die met een lage schuiver de keepster verraste: 1-0. Een verdiende voorsprong.

Na de openingstreffer ging MZC door op de ingeslagen weg. Het probeerde Walcheren op de eigen helft terug te dringen. Daarbij bleef het gevaar van een snelle tegenstoot op de loer liggen. De achterste linie bleef echter attent verdedigen. Vijf minuten voor de rust mocht MZC een hoekschop nemen. Michèle de Jonge bracht de bal mooi voor het doel, waar Bianca v.d. Helm helemaal vrij gelaten was. Haar geplaatste kopbal belandde feilloos in de touwen: 2-0. Met deze tussenstand gingen de ploegen rusten.

Na de rust was de wedstrijd meer gelijk opgaand. Beide ploegen speelden wel erg slordig. Over en weer werd teveel balverlies geleden. MZC kwam over de rechterkant wel regelmatig tot een aanval, maar kon niet echt gevaarlijke situaties voor het doel creëren. Ook de combinaties door het midden en over de linkerflank strandden vaak in de drukte. Walcheren probeerde te profiteren van het feit dat MZC steeds veel speelsters voor de bal had. Met snelle uitvallen werd de defensie van MZC keer op keer aan het werk gezet. In het centrum wonnen Amber Meerman, die haar laatste wedstrijd voor MZC speelde, en Annieke den Boer de meeste duels. Daardoor hoefde Sonja Knoester, die de tweede helft in het doel stond, maar sporadisch in actie te komen. Op de momenten dat het nodig was, stond zij op de goede plaats en hield zij keurig haar doel schoon.

MZC kreeg nog een paar mogelijkheden uit vrije trappen. Bianca v.d. Helm en Cynthia Boogert zagen hun pogingen echter net naast het doel belanden. In de slotfase van de wedstrijd ontstond nog even wat irritatie toen Cynthia Boogert te fel reageerde, nadat een overtreding op haar begaan was. De scheidsrechter stuurde beide speelsters naar de kant voor een afkoelingsperiode. Het had geen consequenties voor het verdere verloop van de wedstrijd.

Kort voor tijd mocht een speelster van Walcheren nog alleen op Sonja Knoester afgaan, maar haar inzet werd prima onschadelijk gemaakt. Zo hield MZC opnieuw “de nul” en werd de competitie keurig afgesloten met een 2-0 overwinning. De 2e plaats in de eindrangschikking is een prima beloning voor de ploeg die een heel constant seizoen heeft gedraaid, waarin flinke progressie is geboekt.