MZC F1 kampioen!

Afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd alweer van dit seizoen. Na overwinningen van de afgelopen week staat MZC F1 wederom alleen aan de leiding en dus kon tegen Vlissingen F1 het kampioenschap worden binnengehaald. Alleen bij winst zou het kampioenschap voor ons zijn; bij een gelijkspel verlies zou het kampioenschap gaan naar onze naaste achtervolger Kloetinge F2.

Om klokslag 10.00 uur werd er op het hoofdveld afgetrapt voor de wedstrijd. Onder het toeziend oog van papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, vriendjes/ vriendinnetjes, broertjes en zusjes en vele andere belangstellenden werd al snel duidelijk dat MZC’11 F1 duidelijk een paar maatjes te groot zou zijn voor Vlissingen. Er werd aardig gecombineerd en het spel speelde zich vooral af rondom het doel van onze tegenstander. Toch duurde het een paar minuten voordat de score werd geopend; lag het aan de spanning of stond het vizier gewoon nog niet op scherp? Het laatste bleek het geval. Binnen een aantal minuten waren daar dan toch de doelpunten. Nino zorgde met 2 prima schoten voor een 2-0 tussenstand. Direct vanaf de aftrap deed Vlissingen F1 iets terug. We lieten ze vrij staan en vrij schieten op ons doel, waardoor ook Kaya kansloos was, 2-1. Met nog een aantal minuten voordat de rust zou beginnen wilde MZC’11 F1 graag afstand nemen van de tegenstander. Nino, Mees en Lars zorgden ervoor dat uiteindelijk met een ruime 5-1 stand de limonade werd opgezocht.

De wedstrijd leek inmiddels wel beslist. Vlissingen F1 kon hier ook in de 2e helft ook weinig tot niets tegenover zetten. Het verschil in kwaliteit was gewoon simpelweg te groot. In de 2e helft ontstond er een ware galavoorstelling. Aanval na aanval werd opgezet in de richting van het doel van Vlissingen. Nadat ook in de 2e helft het houtwerk even grondig werd getest, kwam de scoringsdrift inmiddels ook volledig op gang. Het was geweldig om naar te kijken en onze keeper Kaya leek vandaag meer toeschouwer dan medespeler. Achterin hielden onze verdedigers Robin, Efe en Jerre de boel goed dicht. Voorin waren we een ware plaag voor onze tegenstander. Het hoogtepunt van de 2e helft was het doelpunt van Lars. Een voorzet vanaf rechts, Lars liet de bal 1x stuiteren voordat hij verwoestend uithaalde. Deze bal heeft de keeper alleen maar gehoord, prachtig doelpunt. De totale productie stopte vandaag op 13. Deze werden gemaakt door: Lars 4x, Nino 3x, Mees 3, Kelvin 2x en Robin 1x.

Zo word het kampioenschap met een prachtige overwinning veiliggesteld. Na eerst een klein feestje op het veld en in de kleedkamer met confetti, liedjes en natuurlijk het maken van foto’s, gingen we daarna naar de kantine voor het verdere feestje. Nadat iedereen een plaatsje had opgezocht in de kantine werd het ‘We are the champions’ inmiddels al ingestart. Iedereen werd getrakteerd op een heerlijk frietje met een kroket of frikadel. Met een glaasje heuse kinderchampagne en een (snoep)medaille werd iedere speler getrakteerd. Toen iedereen inmiddels heerlijk had gegeten en gedronken was daar nog een allerlaatste verrassing. Iedere speler kreeg namelijk een beker en de felicitaties van de trainers van het afgelopen seizoen. Een geweldige prestatie, wij zijn ontzettend trots op jullie!