MZC 1 fors onderuit tegen Zaamslag

De heren van Adriaan Nieuwenhuijse hebben zaterdag een forse nederlaag gelegen in en tegen v.v. Zaamslag. Terwijl MZC ervoor wilden zorgen dat de reeks ongeslagen wedstrijden van Zaamslag ongedaan gemaakt werd, kreeg MZC een flink pak op de broek: 7-1. De laatste nederlaag van Zaamslag was op sportpark Den Hogen Blok. MZC won destijds met 2-1.

De wedstrijd was nog maar 3 minuten bezig toen de 1-0 al in het netje lag. Na matig ingrijpen aan MZC-zijde kon de speler van Zaamslag simpel de bal binnen schuiven. MZC was wakker, met kansen van Ramon Janson en Ingmar Quist, maar de Zaamslag-keeper hield zijn doel schoon. Na een kwartier was er een aanval over de linkerkant, de aanvaller gaf een voorzet bij de tweede paal waar de spits de 2-0 kon maken. Na 35 minuten stond de 3-0 al op het scoreboard. Tevens ook de ruststand.

De 2e helft toonde hetzelfde beeld als de 1e helft. Een paar minuten na rust werd het 4-0. De 5-0 werd gemaakt na een te korte terugspeel bal van een MZC-verdediger. Het enige positieve puntje van deze wedstrijd was het doelpunt van Martijn van Grunsven. Na een goede voorzet van Dennis Dekker kon Martijn bij de tweede paal de bal inkoppen: 5-1. Later werd het echter nog 6 en 7-1.

Over 2 weken is de thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys tegen trainer Alexander van Keulen die volgende jaar hoofdtrainer is bij MZC. De mannen hebben wat goed te maken na de nederlaag van zaterdag.

OPSTELLING: Ruud van der Linde, Frank Kristelijn (Elmar Verhage), Freek Torensma, Benjamin Verwest, Lars Holm, Corné Schilperoort (Melchior Coolbergen), Martijn van Grunsven, Rick Bevelander (Wesley Goud), Dennis Dekker, Ingmar Quist, Ramon Janson.