F1 walst over Vlissingen heen

Afgelopen zaterdag was alweer de tweede uitwedstrijd achter elkaar. F1 vertrok zonder Kaya, dus met 8 fitte spelers, richting Vlissingen. De trainers hadden na een week van hard en scherp trainen een kort praatje vooraf. De laatste wedstrijden hadden aangetoond dat we wat moeizaam tot scoren kwamen, ook omdat we soms (te vaak) voor eigen succes gaan. De opdracht was duidelijk, vandaag moesten we proberen iets nauwkeuriger zijn in het overspelen en daarnaast ook wat meer oog hebben voor elkaar.

Om 8.45 uur werd er afgetrapt en werd direct duidelijk dat we vandaag de bovenliggende ploeg zouden zijn. We hadden veel de bal en kregen al snel wat kleine kansjes die goed konden worden gestopt door de verdediging en keeper van Vlissingen. Niet veel later was het dan alsnog raak. Lars kreeg de bal zo’n 20 meter van het doel aangespeeld. Hij omspeelde zijn tegenstander kundig en zijn schot verdwijnt diagonaal in het doel, 0-1. Vlissingen kon hier weinig tegenover stellen door goed optreden en ingrijpen van onze verdediging.

Vrijwel gelijk aan de eerste goal viel ook het 2e doelpunt. Weer is het Lars die schiet en de keeper kansloos laat: 0-2. Direct vanaf de aftrap beet Vlissingen dan ook van zich af. Door half ingrijpen en niet goed wegwerken, verdienden ze een corner. Deze leek een prooi voor onze keeper Tijn, maar de bal werd echter op het laatste moment door een van onze verdedigers verlengd waardoor ook Tijn kansloos was: 1-2. Een tegenvaller, ook omdat we eigenlijk geen kans weggaven. Vlak voor het rustsignaal kwamen we toch weer op een ruimere voorsprong. Doelpuntenmaker was Nino die na een goede aanval goed binnenschoot bij de 2e paal: 1-3. 

In de rust werd nogmaals gezegd dat we het onszelf af en toe onnodig moeilijk maakten. We lopen ons vast door nog te veel te dribbelen en waren vaak nog te slordig met overspelen. Na een bekertje mierzoete limonade (daar moet je wel energie van krijgen) begonnen we fel en vol goede moed aan de 2e helft. Het spelbeeld was hetzelfde, MZC’11 F1 viel aan en Vlissingen beperkte zich tot tegenhouden. Er was goed naar de trainers geluisterd. Aanval na aanval werd opgezet en het was Kelvin die een loepzuivere harttrick noteerde. Binnen een paar minuten tilde hij de stand met 3 doelpunten naar 1-6. Wat Kelvin kan, kan ik ook, dacht Lars op dat moment. Na zijn 2 doelpunten eerder deze wedstrijd zorgde Lars met zijn 3e voor de 1-7. Dat iedereen bij ons kan scoren, was al eerder gebleken, zo ook vandaag. Robin kwam al enkele keren gevaarlijk mee op. Waar hij tot dan toe nog ongelukkig was in zijn afwerking kon hij dit keer wel scoren. Vrij voor de keeper schoof hij beheerst binnen: 1-8.

Het spel was geweldig om te zien. Er werd goed overgespeeld, verdedigd en vooral ook goed samengewerkt. Tijn was inmiddels gebombardeerd tot toeschouwer en zag dat we nog 2x trefzeker waren. Eerst was het Lars die na een mooie aanval de stand op 1-9 bracht en hiermee zijn 4e doelpunt van deze ochtend maakte. Het slotakkoord deze wedstrijd was voor Kelvin. Wederom een goede aanval via de zijkant, de voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Kelvin. Een koud kunstje voor hem en hij tekende voor de dubbele cijfers: 1-10. 

Het spel was vandaag zoals we kunnen en hoe het hoort te zijn. De trainers hebben vol trots staan kijken en vooral staan genieten van het vertoonde spel. Ook vandaag waren (bijna) alle ouders weer aanwezig waarvoor onze dank. Deze week weer lekker trainen en verder gaan zoals we de laatste weken bezig zijn. Aanstaande zaterdag reizen we af naar Kloetinge, ook dan zullen we gaan proberen de 3 punten mee te nemen en onze ongeslagen status in de competitie (sinds september 2014) vast te houden!