Benauwde overwinning VR2 op Veere VR1

Na de ruime overwinning in de midweekse wedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys VR1 was de ploeg van trainer Wim Mulders vol zelfvertrouwen om ook tegen Veere VR1 een goed resultaat neer te zetten. De heenwedstrijd in het najaar had wel laten zien dat Veere een lastige tegenstander is, met behoorlijk voetbal in de ploeg. Het was dus belangrijk om vanaf de aftrap het initiatief te nemen. Dat gebeurde dan ook. Het leidde niet meteen tot goed voetbal; het was een rommelig begin met een licht overwicht voor MZC. De eerste mogelijkheid was echter voor Veere. Een snelle counter dwong keepster Ilse Kloet tot een nuttige ingreep, waardoor een vroege achterstand voorkomen werd.

In de loop van de eerste helft nam de druk op het doel van Veere wel wat toe. Diverse hoekschoppen van Nelleke Neele en Michèle de Jonge zorgen voor veel gevaar, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Een vrije trap van Bianca v.d. Helm van zo’n 20 meter ging net naast het doel. Zo hield Veere de nul. De defensie van MZC moest wel alert blijven, want Veere probeerde waar mogelijk snel uit de verdediging te komen. Daarmee forceerde de ploeg ook een paar hoekschoppen, die verder niets opleverden. Nog voor de rust had MZC twee mogelijkheden om de score te openen. De zeer actieve en goed spelende Anouk Verwest kwam net tekort om met het hoofd te scoren en Mirthe Berrevoets reageerde goed op een dieptepass van Suzanne Vogel, maar mikte de bal in de afronding net naast het doel van Veere. Over het algemeen konden de spitsen onvoldoende in goede schietpositie komen om de onervaren keepster van de gasten te verrassen. De verdediging van Veere zat er kort op en hield stand tot de rust. Ruststand 0-0.

Na de thee ging MZC meteen op jacht naar een voorsprong. Dat resulteerde in een flink veldoverwicht. Veere kwam nauwelijks nog van de eigen helft af, maar gaf vooralsnog geen krimp. Ook na de rust mocht MZC veel hoekschoppen nemen. Die leverden ook veel gevaar op, maar telkens zat er nog net een voet tussen van een tegenstandster of stond de keepster succes in de weg.

Net als in de eerste helft slaagde MZC er niet in om een speelster in scoringspositie te krijgen. Er werden ook weinig schoten op doel gelost. Halverwege de tweede helft ging Michèle de Jonge goed door in het centrum. Haar harde schot was helaas niet zuiver genoeg, waardoor de keepster niet verrast werd. Een kwartier voor tijd probeerde Bianca v.d. Helm nog maar eens om op eigen kracht een kans te creëren. Zij ging met de bal aan de voet het strafschopgebied van Veere in. Daar werd zij door een tegenstandster aangetikt, waardoor zij ten val kwam. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop toekennen aan MZC. Aanvoerster Nelleke Neele nam haar verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk in de touwen: 1-0. Eindelijk was daar de dik verdiende voorsprong.

Veere liet het er niet bij zitten en zette in het laatste kwartier nog alles op alles om nog met een punt uit Zierikzee huiswaarts te keren. De defensie van MZC moet nog een paar keer flink ingrijpen om doelpogingen van Veere te voorkomen. Dat leverde fikse duels op. Maar ook deze wedstrijd bleek weer, dat de verdediging o.l.v. Nelleke Neele goed samenwerkt en weinig kansen weggeeft. Keepster Ilse Kloet hoefde de hele wedstrijd dan ook maar weinig in actie te komen.
Het fluitsignaal na 90 minuten maakte een eind aan de spanning. Deze moeizame wedstrijd leverde uiteindelijk toch 3 punten op, waardoor VR2 op een keurige 4e plaats blijft staan.

In het Paasweekend staat er geen wedstrijd op het programma voor VR2; op 11/4 wordt de uitwedstrijd tegen Noormannen VR1 gespeeld.